Romsilva va investi 200 mil. lei in reconstructie ecologica

0
416
Seful Romsilva: S-a retrocedat foarte mult - peste 3 milioane de hectare de terenuri forestiere
Romsilva va investi 200 mil. lei in reconstructie ecologica

Romsilva, Regia Nationala a Padurilor, si-a planificat pentru acest an investitii de 199 milioane lei, in lucrari de reconstructie ecologica, de corectare a torentilor si in reabilitari ale cailor de acces in fondul forestier, conform NewsIn.

„Programul de investitii al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva pe anul 2011 insumeaza 199 milioane lei, respectiv 122 milioane lei alocatii bugetare si credite externe, din care 35 milioane lei BDCE, 42 milioane lei fonduri de accesibilizare si 35 milioane lei fondurie proprii ale unitatilor silvice”, se arata in datele transmise de Romsilva, la solicitarea Agentiei NewsIn.

Astfel, lucrarile de reconstructie ecologica prevad readucerea in circuitul vegetal a unor terenuri degradate prin plantatii silvice – lucrari in continuare in perimetre de ameliorare la care lucrarile au fost demarate in anii 2007-2010.

Totodata, se vor efectua lucrari pentru combaterea torentialitatii in zonele cu risc de inundatii – pentru continuarea lucrarilor incepute in anii 2007 si 2008, care au termen de punere in functiune esalonat in perioada 2011-2012.

In plus, caile de acces de interes general in fondul forestier vor beneficia de investitii prin lucrari destinate accesibilizarii fondului forestier (privat si de stat) si transportului masei lemnoase, aceste sume fiind alocate pentru continuarea lucrarilor incepute in anii 2007 si 2008.

Suma de 35 milioane lei va fi utilizata pentru procurarea de utilaje productive, amenajari piscicole, amenajari vanatoresti, amenajari de paza a padurilor si reabilitarea cladirilor destinate administratiei.

Totodata, Romsilva a retrocedat anul trecut 63.811 hectare de padure fostilor proprietari. In plus, Romsilva si-a planificat pentru acest an regenerarea unei suprafete de 14.232 hectare din fondul forestier al statului, lucrari pentru care se estimeaza a fi necesare fonduri de aproape 140 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.