Se intorc investitorii in termocentrale?

0
421
Comisia European? verific? îndeplinirea condi?iilor de mediu la CE Oltenia
Comisia Europeană verifică îndeplinirea condiţiilor de mediu la CE Oltenia
Se intorc investitorii in termocentrale?

Dupa ce, in ultimii trei ani, companiile europene interesate de productia locala de energie s-au retras rand pe rand din proiecte uriase, in perioada urmatoare este posibil ca Romania sa atraga din nou astfel de investitii, estimeaza analistii de la PricewaterhouseCoopers (PwC).

Aceasta deoarece consumul de energie va creste foarte mult, iar proiectele eoliene, singurele in care se mai investeste masiv in prezent, nu vor putea acoperi in totalitate cererea.

„In Romania, tranzactiile vor fi, cel mai probabil, in domeniul energiilor regenerabile, mai ales dupa clarificarea prevederilor legislative din domeniu in perioada urmatoare. De asemenea, este posibil ca marii jucatori europeni sa decida sa investeasca in capacitati de generare conventionale, avand in vedere ca necesarul suplimentar de energie electrica din urmatorii ani nu va putea fi acoperit doar din surse regenerabile”, a precizat Alexandru Lupea, partener in cadrul PwC Romania.

Mai multe achizitii

In perioada 2006-2008 au fost anuntate nu mai putin de12 proiecte pentru constructia de noi termocentrale, in valoare totala de peste opt miliarde de euro. Doar OMV Petrom a concretizat aceasta intentie prin realizarea centralei de la Brazi, investitie de 500 de milioane de euro, care va fi pusa in functiune la finele acestui an.

Analistii PwC au observat o tendinta de revitalizare a investitiilor la nivel mondial in sector si estimeaza ca achizitiile vor ramane una dintre prioritatile de pe agenda multor companii energetice europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.