Romsilva va scoate la vanzare, pentru sarbatorile de iarna, 65.833 brazi de Craciun

0
246
Romsilva scoate la vânzare aproape 66.000 de brazi pentru Sărbători
Cat costa brazii vanduti de Romsilva?

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva va scoate la vanzare, pentru sarbatorile de iarna, 65.833 brazi de Craciun, numar in scadere cu 20% fata de 2011, respectiv 82.104 bucati, iar preturile de vanzare raman aceleasi ca in 2011.

Potrivit informatiilor trimise de Romsilva, din cei 65.833 pomi de Craciun, 34.067 bucati sunt brazi.

“Recoltarea pomilor se va face din regenerarile naturale cu o densitate excesiva, precum si din culturi specializate de unde se recolteaza an de an pomi de Craciun, in vederea satisfacerii nevoilor populatiei in perioada sarbatorilor de iarna”, au precizat reprezentantii Romsilva.

In ceea ce priveste preturile de vanzare catre populatie si agentii economici, acestea sunt aceleasi cu cele din 2011. Astfel, pentru specia molid preturile sunt cuprinse intre 10 lei, la pomii cu inaltimea de 0,7 metri (m) – 1,3 m, si 20 lei la cei de 2,01 m – 3 m.

Pentru brazi, preturile sunt intre 20 lei, la pomii cu inaltimea de 0,7 m – 1,3 m, si 30 lei la cei cu inaltimea de 2,01 m -3 m.

Preturile de mai sus sunt fara TVA.

Reprezentantii Regiei mentioneaza ca solicitarile pentru exemplare cu inaltimi mai mari de 3 metri sunt cosiderate comenzi speciale, iar pretul se aproba la fiecare directie silvica in parte, pornind de la tariful minim de 20 lei/metru. Valorificarea acestora se face de catre directiile silvice din cadrul Regiei, prin ocoalele silvice din subordine.

In prezent, Romsilva administreaza circa 3,3 milioane hectare fond forestier proprietate publica a statului, respectiv 49% din fondul forestier national.

“Pentru evitarea taierilor ilegale, cat si a comertului ilegal cu pomi de Craciun, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva impreuna cu Politia Romana, Jandarmeria Romana si Inspectoratele Teritoriale de Regim Silvic si Cinegenic desfasoara actiuni comune in fondul forestier, pe drumurile publice, in locurile de vanzare, ca si in aniii anteriori, pentru prevenirea si sanctionarea unor astfel de fapte. Actiunile de control privind modul de comercializare a pomilor de Craciun au ca obiect atat pomii de Craciun din productia interna, cat si cei adusi din import”, au conchis reprezentantii Romsilva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.