ROREC: Municipiul Craiova colecteaza deseurile electrice pe 29 martie 2014!

ROREC: Municipiul Craiova colecteaza deseurile electrice pe 29 martie 2014!
ROREC: Municipiul Craiova colecteaza deseurile electrice pe 29 martie 2014!

Campania Asociatiei RoRec, ”Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”, organizata in parteneriat cu Primaria Municipiului Craiova si S.C. Salubritate Craiova S.R.L, revine in Municipiul Craiova sambata, 29 martie 2014.

Ai unul sau mai multe aparate electrice defectebaterii uzatebecuri sau neoane, adica deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE)? Nu merita sa-ti ocupi casa cu ele si in nici un caz nu trebuie sa le arunci la gunoi sau in natura – este ilegal! DEEE-urile polueaza mediul in care traim. Fa un gest simplu, corect si responsabil – scapa de aceste deseuri in cadrul campaniei de colectare Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”, a declarat Dan Burciu, reprezentant local al Asociatiei RoRec.

Sambata, 29 martie 2014, intre orele 10.00-17.00 vor fi deschise 9 puncte provizorii de colectare, unde craiovenii pot aduce deseurile electrice si electronice de care doresc sa se debaraseze responsabil. Acestea vor fi amenajate in urmatoarele locuri:

  1. Scoala Gimnaziala nr. 36 “Gheorghe Bibescu” – Str. Dr. Nicolae Sisesti

  2. Scoala Gimnaziala nr. 33 “Elena Farago” – Str. Elena Farago

  3. Scoala Gimnaziala nr. 12 “Decebal” – Bd. Nicolae Titulescu

  4. Scoala Gimnaziala nr. 30 “Mihai Viteazu” – Str. Duiliu Marcu

  5. Liceul “Matei Basarab” – Str. Vasile Alecsandri

  6. Colegiul Tehnic Energetic Craiova – Str. Amaradiei

  7. Liceul de Arte “Marin Sorescu” – Str. Tabaci

  8. Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara – Str. Brestei

  9. Liceul Teoretic “Henri Coanda” – Str. Henri Coanda

Daca ai deseuri electrice mari si grele, Asociatia RoRec, impreuna cu autoritatile locale, iti pun la dispozitieserviciul gratuit de preluare a DEEE-urilor voluminoase direct de la domiciliusau sediu de firma ori institutie. Tot ce trebuie sa faci este sa apelezi gratuit TelVerde 0800 444 800, zilnic intre 9.00 si 17.00.

Dupa ce i-am explicat despre colectarea si reciclarea deseurilor electrice, bunica m-a laudat si mi-a spus ca facem un lucru foarte frumos. Si-a amintit ca in vremea cand era eleva si ei colectau sticla, hartie, fier vechi si se simteau utili societatii”, a povestit o eleva voluntara implicata in actiunile de colectare ale Asociatiei RoRec.

TelVerde 0800 444 800 iti sta la dispozitie oricand ai nevoie sa scapi de deseuri electrice si nu stii unde sau cum o poti face! TelVerde este un serviciu gratuit, zilnic la dispozitia ta daca vrei sa afli unde si cum te poti debarasa de deseurile electrice, unde exista puncte de colectare, cand si unde sunt zile de colectare in localitatea ta, precum si alte informatii despre colectarea DEEE.

Dupa actiunea de colectare va avea loc o tombola organizata de Asociatia RoRec cu sprijinul membrilor Candy, Tristar si Skill, la care cativa craioveni vor putea castiga si premii: un frigider, 5 masini de gaurit, 4 cuptoare cu microunde, 5 cafetiere, 5 masini de calcat si 5 mixere. Tragerea la sorti la castigatorilor va avea loc luni, 31 martie, la Primaria Municipiului Craiova, ora 10.00.

La actiunile de colectare din cadrul campaniei ”Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!”, desfasurate pana acum in Municipiul Craiova, au fost colectate in total aproximativ 43 tone de deseuri electrice si electronice (DEEE). Ultima campanie organizata a avut loc in luna noiembrie 2013, cand aproximativ  10 tone DEEE au fost colectate de la 200 deponenti.

De ce si cum trebuie sa colectam deseurile de echipamente electrice si electronice ca sa traim intr-o lume curata si mai putin poluata? Aflati pe www.rorec.ro si pe facebook.com/AsociatiaRoRec sau sunand la TelVerde 0800 444 800, zilnic, intre 9-17.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente