Rosia Montana Gold Corporation si-a tras partid ecologist

Eveniment de o „importanta cruciala” zguduie zona ecologista din Romania – Partidul Verde si Partidul Ecologist Roman au decis comasarea prin fuziune. Multi l-ar putea considera un pas semnificativ in directia coagularii unei formatiuni „verzi” puternice, altora li se rupe.

In orice caz, cred ca astfel de initiative ar trebui incurajate, doar ca unele s-ar putea dovedi mai toxice decat cianurile, subminand tocmai ideea pentru care s-a ridicat steagul de lupta.

Primul scop al PV-PER, asa cum se arata in comunicatul care anunta fuziunea, este sustinerea candidatului comun Mircea Dolha la alegerile partiale pentru Parlamentul Romaniei care vor avea loc pe data de 1 august. Daca corelam acest aspect cu declaratia lui Lucian Matei, membru „marcant” al PER, din martie acest an – „PER si Clubul Ecologist Roman sunt aliati de nadejde ai proiectului Rosia Montana Gold Corporation” -, am putea trage concluzia ca RMGC se pregateste sa-si trimita reprezentant in Parlament.

Oricum, dupa ce Gold Corporation si-a atras de partea sa Ministerul Culturii, acesta decizand cu cateva zile in urma sa descarce masivul Carnic de la Rosia de sarcina arheologica, a trecut la urmatorul pas – cumpararea miscarii ecologiste.

Un ultim aspect, legat, daca vreti, mai mult de stilistica, cred ca declaratiile megalomane ale Partidului Verde, prin care isi asuma un rol autoproclamat de „vector politic al miscarii ecologiste-verzi unite”, spulbera orice speranta de a se gasi o cale de mijloc pentru a uni eforturile principalilor jucatori de pe aceasta nisa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *