Rosiile violet, modificate genetic, contin un compus bogat in antioxidanti

Rosiile violet, modificate genetic, contin un compus bogat in antioxidanti
Rosiile violet, modificate genetic, contin un compus bogat in antioxidanti

Rosiile pot fi astfel „prelucrate”, incat sa-si pastreze prospetimea un timp indelungat, arata un studiu al cercetatorilor de la John Innes Centre din Norwich, Marea Britanie, citat de Daily Mail.

Potrivit rezultatelor unui studiu asupra tomatelor, rosiile violet, modificate genetic, contin un compus bogat in antioxidanti – numit antocianina -, care prelungeste durata de viata a legumei, de la 21 de zile, la 48 de zile. In plus, pigmentul natural al tomatei incetineste procesul de supra-maturare care duce la putrezire.

Mai trebuie mentionat ca, o serie de studii anterioare care au avut ca obiect de cercetare aceleasi tomate modificate genetic au aratat, fara drept de tagada, ca legumele imbogatite cu antocianini prelungesc viata soarecilor predispusi la cancer. Exista insa si un aspect negativ: rosiile  violet isi pierd aroma adevarata.

Acum, cercetatorii de la John Innes Centre sustin ca perioada de valabilitate a tomatelor s-ar putea prelungi daca legumele ar fi culese timpuriu, cat sunt inca verzi, si determinate sa se coaca artificial cu etilena.

Totodata, specialistii au constatat ca rosiile violet au si o probabilitate mai mica de a dezvolta una dintre cele mai des intalnite boli de dupa recoltare, putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea). Important este si faptul ca procedeul poate fi utilizat si in cazul altor fructe moi, precum capsunele si zmeura, mentioneaza Antena3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *