Rovana Plumb n-a primit auditul ce recomanda oprirea proiectului Rosia Montana. Attila Korodi o contrazice

Rovana Plumb n-a primit auditul ce recomanda oprirea proiectului Rosia Montana. Attila Korodi o contrazice

Rovana Plumb, noul ministru al Mediului, a sustinut, miercuri, ca nu a primit auditul prin care juristii recomanda oprirea analizei proiectului de la Rosia Montana in lipsa unor planuri de urbanism valabile.

In replica, fostul titular al portofoliului, Korodi Attila, a explicat ca respectivul document se afla in dosarul pe care i l-a inmanat Rovanei Plumb cu ocazia ceremoniei de predare-primire a gestiunii ministerului.

Intrebata daca va da curs recomandarii juristilor de a opri evaluarea impactului proiectului asupra mediului dupa ce planurile de urbanism de la Rosia Montana au fost anulate de instanta, Rovana Plumb a raspuns: „Nu am primit auditul la care faceti referire, deci nu va pot spune ce masuri voi lua in legatura cu ce scrie acolo. Este undeva in minister, insa eu nu l-am primit pana la acest moment”.

„Documentul i-a fost predat doamnei ministru, se afla in dosar, la sectiunea «alte documente importante». Am si eu o copie in oglinda a respectivului dosar, atat cel care mi-a ramas mie, cat si cel aflat in posesia domniei sale fiind stampilate fila cu fila de seful Directiei juridice din minister cu ocazia predarii gestiunii”, a declarat Korodi Attila, citat de Mediafax.

Miercuri dimineata, ministrul Mediului, Rovana Plumb, a avut o intrevedere cu un grup de reprezentanti ai sindicatului „Viitorul mineritului” de la Rosia Montana, organizatie ce apara interesele salariatilor Rosia Montana Gold Corporation, compania care intentioneaza sa dezvolte proiectul minier de la Rosia Montana.

„Dialogul este esential pentru rezolvarea unor situatii complicate precum aceasta, in beneficiul tuturor”, a declarat Rovana Plumb.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente