Rovana Plumb: Programele Rabla si Casa Verde vor continua, dar este important sa identificam sursele de finantare

Rovana Plumb: Programele Rabla si Casa Verde vor continua, dar este important sa identificam sursele de finantare

Programele Rabla si Casa Verde vor continua, dar este important sa identificam sursele de finantare, a declarat, in cadrul audierilor din comisiile reunite de specialitate din Senat si Camera Deputatilor, Rovana Plumb, ministrul desemnat al Mediului si Padurilor.

„Programul Rabla si Programul Casa Verde vor continua. Tot ceea ce este bun si in folosul cetateanului va continua, dar evident trebuie sa identific sursele de finantare pentru derularea acestor programe”, a spus Plumb.

Fostul ministru al Mediului, Attila Korodi, anuntase ca programul Casa Verde va fi sistat in acest an. Ariston Thermo Romania, principalul jucator al pietei locale de sisteme de incalzire domestice (panouri solare, centrale termice, boilere electrice), considera ca cererea de panouri solare pe piata locala va inregistra o scadere dramatica in urmatoarea perioada, daca acest lucru se intampla. Potrivit datelor companiei, odata cu finalizarea montajului panourilor achizitionate prin intermediul Casa Verde 2011, Romania se va apropia de tarile din regiune in ceea ce priveste suprafata de panouri solare instalate la 1.000 de locuitori. Astfel, la finalul anului trecut in Romania erau instalati 5 mp de panouri solare la 1.000 de locuitori, in timp ce in Bulgaria raportul este de 2,6 ori mai mare, iar in Ungaria de 2,7 ori mai mare.

Plajele trebuie trecute la autoritatile locale

In ceea ce priveste administrarea plajelor, autoritatile locale ar trebui sa se ocupe de intretinerea lor, a afirmat Plumb: „Plajele din Romania trebuie sa fie trecute in administrarea autoritatilor locale tinand cont de sinergia Marii Negre, de strategia Dunarii. Legislatia europeana prevede clar ca doar in situatia in care plajele fac obiectul retelei Natura 2000 sau sunt considerate situri, ele sunt gestionate direct de ministerul de resort. Vreau ca litoralul romanesc sa se bucure de aceeasi atentie de care se bucura si litoralul francez, si litoralul spaniol, si litoralul italian.”

Ministrul desemnat al Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor pentru preluarea portofoliului MMP. Validarea a avut loc cu 40 de voturi pentru, opt impotriva si sase abtineri.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente