Rulada dietetica fara explicatii

Despre rulada pui Agricola producatorul ne spune ca este dietetica, in schimb nu precizeaza care sunt valorile nutritionale. In felul acesta nu se poate aprecia daca acest produs se incadreaza in categoria de alimente dietetice.

Nici macar lista de ingrediente nu aduce prea multa lumina, avand in vedere ca are in compozitie o serie de aditivi alimentari. Lista compozitionala este urmatoarea: “pulpa de pui, piept de pui, apa, amidon, sare, condimente, stabilizator: polifosfat E452, antioxidant: ascorbat de sodiu E 301, gelifiant: caragenan E 407, potentiator de aroma: glutamat de sodiu E 621, conservant azotit de sodiu E 251”.

ANALIZA. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, descrie produsul analizat: “rulada pe baza de pulpa si piept de pui cu proteine de valoare biologica ridicata cu un profil nutritional relativ echilibrat si continut scazut de grasimi animale saturate”. Din pacate, din ratiuni de crestere a conservabilitatii, produsul contine si aditivi alimentari periculosi pentru sanatate. Specialistul ne avertizeaza ca acesti aditivi pot fi ingerati zilnic si din multe alte alimente, putandu-se usor depasi dozele zilnice admise. De asemenea, trebuie sa fim atenti la cele patru surse ascunse de sodiu.

CONCLUZII. Produsul nu este indicat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, suferinzilor de boli renale, hipertensivilor, suferinzilor de guta, suferinzilor de afectiuni inflamatorii, celor bolnavi de cancer si afectiuni neurodegenerative.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,551FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente