S-a deschis sezonul 2012 din cadrul programului de bike-sharing ‘I’Velo’

  S-a deschis sezonul 2012 din cadrul programului de bike-sharing ‘I’Velo’

  Lansarea programului ‘I’Velo’ 2012 a fost marcata printr-un tur de biciclete desfasurat pe traseul Piata Charles de Gaulle – Arcul de Triumf – Bulevardul Kiseleff – Strada Arhitect Mincu – Bulevardul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle. Participantii au demonstrat astfel ca bicicleta este un mijloc de transport alternativ viabil si in Bucuresti.

  ‘I’Velo este in acelasi timp cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si cel mai mare proiect de mediu al Raiffeisen Bank. Tocmai de aceea cred ca am contribuit cumva la faptul ca acum sunt mult mai multi biciclisti pe strada decat erau in 2010. Aceasta inseamna ca pariul pe ‘I’Velo’ a fost castigator si ca marile orase ale Romaniei pot sa inceapa sa respire aer curat, ca oamenii din orase pot fi mai sanatosi daca folosesc un mijloc de transport nepoluant si placut pentru toate varstele’, a declarat Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania.

  ‘Dupa 550.000 de utilizatori, 6 milioane de km parcursi pe biciclete si peste 800 de tone de dioxid de carbon economisite, <> revine pentru a treia editie anuala. Ne bucuram sa extindem proiectul la Timisoara in 2012 si indemnam cat mai multi romani sa aleaga bicicleta ca mijloc de transport alternativ’ a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

  ‘I’Velo’, cel mai important program de bike-sharing din Romania, desfasurat sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor, se afla la a treia editie anuala.

  Program ‘I’Velo’

  Actualul sezon va fi deschis din aprilie pana in noiembrie 2012, de luni pana vineri de la 11,00 la 19,30 si in weekend intre orele 10,00 si 19,30. In lunile de vara, din iunie si pana in august, programul va fi prelungit seara pana la 21,30.

  Centrele ‘I‘Velo” pot fi gasite in Bucuresti – parcul Herastrau, Tineretului si Izvor, Timisoara – parcul Justitiei, Iasi – zona Rapa Galbena, Brasov – b-dul Eroilor/Primaria Municipiului Brasov, Constanta – parcul Tabacariei. In total, centrele ‘I’Velo’ vor avea 950 de biciclete.

  Programul lansarilor centrelor ‘I’Velo’ 2012 este :

  ˇ Timisoara: 10 aprilie

  ˇ Brasov: 13 aprilie

  Centrul ‘I’Velo’ Constanta se va deschide la sfarsitul lunii aprilie. ‘I’Velo’ Bucuresti – Tineretului si Izvor si ‘I’Velo’ Iasi se vor deschide in luna mai 2012.

  Servicii noi pentru utilizatorii ‘I’Velo’ in 2012

  Organizatorii proiectului ofera o gama noua de servicii si facilitati utilizatorilor ‘I’Velo’ in 2012:

  ˇ Posibilitatea de inapoiere a bicicletei in orice punct de inchiriere din oras (valabil pentru Bucuresti)

  ˇ Sistem informatic de inchiriere a bicicletei: dupa inscrierea initiala in baza de date I’Velo, inchirierea se face doar prin prezentarea buletinului

  ˇ Deschiderea unui nou centru in Timisoara

  ˇ Rezervarea bicicletei se poate face si online, via www.ivelo.ro

  ˇ Modernizarea centrelor de inchiriere

  ˇ Toate bicicletele sunt noi

  ˇ Diametrul rotilor este cu 5 cm mai mic, inlesnind folosirea bicicletei de catre utilizatorii de toate varstele

  ‘I’Velo’ 2011: – 800 tone de dioxid de carbon

  In primii doi ani de functionare a programului, 550.000 de romani au petrecut pe bicicletele ‘I’Velo’ peste un milion de ore si au parcurs mai mult de 6 milioane de kilometri.

  Prin utilizarea transportului ecologic, pe doua roti, in locul autovehiculelor, romanii au contribuit la reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 800 de tone.

  De asemenea, proiectul a creat 70 de locuri de munca, iar marca a avut 5 milioane de vizualizari si 500 de aparitii in mass-media romanesti si internationale.

  Bicicletele ‘I’Velo’ au fost folosite de peste 2.500 de persoane la 32 de evenimente (Noaptea Institutelor, Noaptea Galeriilor, Noaptea Bibliotecilor, Bucharest Summer University, Peninsula, Best’fest, Recicloniada, Let’s do it Cluj, Cursa ratustelor Oradea etc).

  Partenerii ‘I’Velo’

  Programul ‘I’Velo’, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

  * * * * *

  Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de 543 de agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 100.000 de IMM-uri si peste 6.800 corporatii mari si medii.

  Green Revolution este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde.

  Prin proiectele sale, Green Revolution promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat, protejarea si extinderea spatiilor verzi din interiorul si din exteriorul oraselor si stilul de viata sanatos&eco.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *