Sa invatam sa mincam

0
464

UTIL. Copiii trebuie educati de mici ce sa manince si cum sa asocieze alimentele ca sa nu aiba probleme de sanatate
INITIATIVA – Britanicii vor schimbarea „culturii alimentare” a elevilor
Militantii bio din Anglia indeamna guvernul sa lupte impotriva obezitatii si poluarii prin schimbarea obiceiurilor alimentare ale scolarilor.

Cel mai important organism de certificare bio din Marea Britanie, Soil Association, impreuna cu producatorul eco „Gradina Organica” si doua ONG-uri cer Guvernului de la Londra implementarea unui proiect menit sa „inverzeasca” si sa faca mai sanatoasa mincarea oferita in cantinele scolare. Astfel, pina in 2011, toti elevii trebuie implicati direct in cresterea legumelor si fructelor fara chimicale. Iar pina in 2015 fiecare elev sa primeasca la cantina numai mese sanatoase si ecologice. In plus, initiatorii proiectului cer ca fiecare copil sa ia cel putin 12 ore de lectii de gatit in fiecare an. Urmarea: copiii vor invata sa manince sanatos, iar cazurile de obezitate si alte boli de nutritie, in floare in ultimii ani, se vor imputina. In plus, elevii vor transmite si parintilor „cultura” alimentara deprinsa la scoala. Si prin cresterea consumului de mincare produsa in sistem ecologic, fara chimicale, se va reduce poluarea.

ROMANIA. Implementarea unui astfel de proiect ar prinde bine si in Romania. Deputatul independent Mircia Giurgiu, initiatorul Legii pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamint preuniversitar, a propus la un moment dat ministerelor Educatiei si Sanatatii incheierea unui acord cu producatorii bio pentru introducerea alimentelor fara chimicale in scoli. Dar nu s-a mai auzit nimic despre asta.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.