Sa produci mancare pentru caini polueaza mai mult decat masinile

  0
  572
  Să produci mâncare pentru câini poluează mai mult decât maşinile
  Sa produci mancare pentru caini polueaza mai mult decat masinile

  La prima vedere pare un lucru absolut hilar insa, conform unor cercetatori din Noua Zeelanda cainii polueaza mai mult dacat masinile. Cei doi cercetatori (Robert si Brenda Vale) au ajuns la aceasta concluzie luand in calcul un caine de dimensiuni medii. Acesta consuma aproximatix 90 de grame de carne si 156 de grame de cereale la fiecare 300 de grame de mancare solida destinata patrupedelor.

  Plecand de la aceste premise, cercetatorii au calculat cat este necesar pentru a produce mancarea cainelor. Din calcule a reiesit ca este nevoie de o suprafata de 0,84 de hectare.

  Mai departe, cei doi au calculat ca o Toyota Land Cruiser echipata cu un propulsor de 4,6 litri si care face aproximatix 10.000 de km pe an utilizeaza anual 55,1 gigajouli. Acest lucru se traduce printr-o amprenta ecologica de doar 0,41 hectare, fiind aproximativ jumatate decat a unui caine.

  „Nu spunem ca SUV-urile sunt bune, dar am gasit interesat sa aratam impactul animalelor de companie asupra mediului, acestea fiind cam nebagate in seama”, a declarat Robert.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.