Produsul analizat produce confuzie copiilor, care nu pot recunoaste diferenta dintre un jeleu si o pizza adevarata.
sakizki pizza

Sakizki Pizza este un produs zaharos din categoria jeleului, fara nici o legatura cu pizza, cu profil nutritional foarte dezechilibrat, cu un foarte mare exces de glucide rafinate cu absorbtie rapida. Compozitia imprima o incarcatura glicemica si o densitate energetica extrem de ridicate. Profilul nutritional nesanatos poate induce aparitia rezistentei la insulina si a diabetului de tip 2, supraponderalitatea, obezitatea, sindromul metabolic. Pe langa glucidele rafinate, produsul contine si o serie de aditivi alimentari periculosi pentru sanatate, coloranti chimici de sinteza azoici, E102, E110, E129, E133, care pot declansa sindromul ADHD, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi. Produsul analizat nu este indicat copiilor, adolescentilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, supraponderalilor si obezilor, suferinzilor de sindrom ADHD, de maladii hepato-renale, de maladii cerebro si cardiovasculare, de dislipidemie, de maladii neurodegenerative, bolnavilor de cancer. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant.

Ingrediente:
Zahar, drojdie de guma (n.r. – nu exista drojdie de guma, ci baza de guma), sirop de glucoza, stabilizatori acizi (carbonat de calciu E170), arome identice cu cele naturale (tutti) (n.r. – artificiale), conservator de umiditate (E422 glicerina), emulgatori (E322 lecitina), concentrat (n.r. – este agent de ingrosare, E414 guma arabica), antioxidant (BHT E321), coloranti (E102 tartrazina, E110 galben portocaliu, E129 rosu allura, E133 albastru brilliant, E171 dioxid de titan), stabilizatori acizi (E330 acid citric). Valoarea energetica pentru 100 de grame produs: (kcal/kj) 358,8, (g) proteine <0,4, carbohidrati (g) 83. Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here