Salubritate Craiova SRL au colectat in cadrul primei campanii de colectare a DEEE din acest an o cantitate de 600 de kilograme

Salubritate Craiova SRL au colectat in cadrul primei campanii de colectare a DEEE din acest an o cantitate de 600 de kilograme

Lucratorii Salubritate Craiova SRL au colectat in cadrul primei campanii de colectare a DEEE (deseuri de echipamente electrice si electrocasnice) din acest an o cantitate de 600 de kilograme. Echipele SC Salubritate Craiova SRL au ridicat vineri, 30 martie, si sambata, 31 martie, deseurile de la platformele gospodaresti, in cazul craiovenilor care locuiesc la bloc, si direct de la poarta, in cazul locuitorilor de la case.

Scopul organizarii acestei campanii este acela de a realiza o rata medie de colectare selectiva de 4 kilograme/locuitor/an, asa cum prevede legislatia europeana, transpusa la nivel national. Desi echipamentele vechi reprezinta un procent mic in totalul deseurilor generate la nivelul municipiului Craiova, acestea trebuie colectate si reciclate corect. Aceste produse au in componenta elemente ce pot deveni nocive pentru mediu si sanatatea populatiei, iar stocarea lor neadecvata si distrugerea lor prin proceduri nereglementate pot avea efecte negative. In plus, aceste deseuri contin componente ce pot fi reintroduse in industrie, prin reciclare, prevenind astfel exploatarea irationala a resurselor primare.

“Multumesc tuturor cetatenilor si firmelor din Craiova care au constientizat importanta colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electrocasnice si s-au implicat in aceasta campanie”, a declarat Flavius Adrian Sirop, directorul general al SC Salubritate Craiova SRL.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente