Salubritatea, gata pentru ziua de ingropat electrocasnicele vechi

Craiovenii care vor sa se descotoroseasca de vechile televizoare, frigidere, masini de spalat ori alte aparate electrocasnice sunt chemati sa le scoata-n strada pe 3 noiembrie, cand incepe campania nationala de colectare a deseurilor electrice si electronice organizata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD).

Planul MMDD, ce cuprinde toate asezarile cu peste 20.000 de locuitori, prevede ca primariile vor asigura, prin intermediul firmelor de salubritate, colectarea aparaturii invechite, ce urmeaza sa fie transportata, intr-o prima faza, in locuri special amenajate de depozitare, de unde va fi dusa apoi la centrele de reciclare. Prin aceasta campanie, ministerul isi propune sa atinga o tinta de colectare de doua kilograme de deseuri electrice si electronice pe cap de locuitor.
Vechiturile, scoase din case pana la 10

Directorul Serviciului Public de Salubritate din cadrul Primariei Craiova, Sorin Ciobanu, spune ca deja si-a programat in detaliu actiunea de pe 3 noiembrie. “Planul nostru este deja intocmit si se va actiona pe parcursul intregii zile, cu mijloacele avute la dispozitie. Asociatiile de proprietari vor depozita obiectele langa platformele de gunoi, iar cetatenii – in fata caselor. Vom lucra cu sase tractoare, trei basculante si personalul aferent, iar cele doua firme, Remat si 3R, vor actiona fiecare cu cate un camion si personalul necesar. Locuitorii Craiovei vor depune obiectele pana la ora 10, dupa care va interveni serviciul public de salubritate, pentru a le ridica. Ele vor fi transportate la punctele din Bariera Valcii si Cernele, iar daca acestea nu vor face fata, avem pregatit si propriul punct de colectare”, a declarat Sorin Ciobanu.

Sursa: Editie Speciala

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente