Salubrizarea cursurilor de apa, in atentia autoritatilor

Salubrizarea cursurilor de apa, in atentia autoritatilor

Inspectorii Sistemului de Gospodarire a Apelor Alba vor desfasura in perioada 2 martie – 1 aprilie controale tematice privind starea de salubrizare a cursurilor de apa precum si verificarea modului de asigurare a sectiunii de scurgere la poduri si podete, pentru prevenirea riscului producerii de inundatii. In acest sens au fost avertizate toate primariile municipiilor, oraselor si comunelor din judetul Alba si din judetul Cluj (aflate in bazinul hidrografic al raului Aries), cu privire la atributiile autoritatilor administratiei publice locale privind salubrizarea cursurilor de apa aflate in intravilanul localitatilor, conform Legii apelor nr.107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare.
In paralel, Sistemul de Gospodarire a Apelor Alba, impreuna cu reprezentatii Garzii de Mediu si ai Institutiei Prefectului Alba, va desfasura o ampla operatiune de control privind salubrizarea cursurilor de apa din extravilanul localitatilor. Avertizam autoritatile publice locale si cetatenii ca este interzisa depozitarea in albii sau pe malurile cursurilor de apa, ale canalelor, lacurilor, baltilor, pe baraje si diguri sau in zonele de protectie a acestora, a materialelor de orice fel.
Amenzi usturatoare pentru contravenienti
In conformitate cu Legea Apelor nr. 107/1996, cu modificarile si completarile ulterioare, faptele de mai sus constituie contraventie in domeniul apelor, si se sanctioneaza cu amenda de la 75.000 lei la 80.000 lei, pentru persoane juridice, si cu amenda de la 25.000 lei la 30.000 lei, pentru persoane fizice. Reamintim ca spalarea, in cursurile de apa sau in lacuri si pe malurile acestora, a vehiculelor si autovehiculelor, a altor utilaje si agregate mecanice, precum si spalarea, in cursurile de apa sau in lacuri si pe malurile acestora, a animalelor domestice, dezinfectate cu substante toxice, a obiectelor de uz casnic prin folosirea detergentilor si a ambalajelor ce au continut pesticide sau alte substante periculoase se sanctioneaza cu amenda de la 25.000 lei la 30.000 lei, pentru persoane juridice, si cu amenda de la 6500 lei la 7.000 lei, pentru persoane fizice.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,330FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente