Salvati Planeta folosind Internetul

Daca credeati ca stand toata ziua pe Internet nu contribuiti cu nimic la bunastarea mediului inconjurator mai ganditi-va o data. Americanii de la Asociatia Consumatorilor de Electricitate (CEA) au descoperit ca folosirea Internetului permite reducerea emisiilro de CO2, responsabile pentru efectul de sera si incalzirea globala.

Studiul condus de TIAX LLC din Cambridge, arata ca asa zisa deplasare electronica, “telecommuting”, poate economisi anual intre 9 si 14 miliarde de KWh de electricitate, cantitatea care ar fi necesara functionarii anuale a aproximativ 1 milion de gospodarii.

Studiul intitulat “Impactul telecomutarii si comertului electronic asupra energiei si emisiei de gaze cu efect de sera” pretinde de asemenea ca cei aproximativ 3,9 milirde de oameni care si-au facut cumparaturile pe Internet, au economisit aproximativ 3 miliarde de litri de benzina, pe care altfel ar fi folosito pentru deplasarea la magazin, si au redus astfel cu 14 milioane de tone emisiile de CO2. Aceasta economie ar fi echivalentul scoaterii din uz a 2 milioane de vehicule anual.

Chiar daca si comertul electronic consuma energie, aceasta nu este insa intr-o cantitate atat de mare ca cea necesara deplasarii cu automobilul. Telecomutarea economiseste aproximativ 5 litri de benzina pe zi, si reduce emisiile de CO2 de la 17, la 23 de kilograme pe zi. In termenii consumarii energiei, aceasta ar insemna aproximativ 12 ore de electricitate intr-o casa obisnuita din SUA.

Studiul TIAX LLC se concentreaza asupra energiei economisite de angajatii care lucreaza acasa una sau mai multe zile in timpul unei saptamani. O persoana care lucreaza de acasa, in loc sa se deplaseze 35 de kilometri la un dus, pe zi, cinci zile pe saptamana, ar economisi peste 1200 de litri de benzina pe an si ar reduce emisiile de CO2 cu 4,5 – 6 tone pe an. Echivalentul in electricitate ar fi intre 4000 si 6000 de KWh/an, necesarul pe 4-6 luni al unei gospodarii.

Sursa: Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,161FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente