Sanctiuni in valoare de 9.000 de lei in urma taierilor ilegale de copaci in judetul Suceava

Sanctiuni in valoare de 9.000 de lei in urma taierilor ilegale de copaci in judetul Suceava

Sute de copaci taiati ilegal au fost descoperiti, in ultimele zile, in urma controalelor politiei pe linia prevenirii transportului, prelucrarii si comercializarii ilegale a materialului lemnos.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean Suceava, controalele au avut loc in perioada 31 mai -6 iunie a.c., si au fost efectuate impreuna cu specialisti din cadrul Directiei Silvice si al Inspectoratului de Regim Silvic si Vanatoare Suceava.

La o padure proprietate privata de pe raza Ocolului Silvic Brodina, s-a constatat faptul ca persoane necunoscute au taiat fara drept nu mai putin de 172 de arbori, esenta rasinoase, in valoare de aproximativ 6.000 de lei.

Tot la Brodina, politistii au gasit alti 17 arbori taiati ilegal de pe o suprafata de padure particulara.

Politistii au reusit sa-l identifice si pe un individ din Moldova Sulita, Vasile M., care a taiat fara drept 26 de arbori esenta rasinoase dintr-o padure particulara de pe raza Ocolului Silvic Breaza.

In urma controalelor de zilele trecute, oamenii legii au depistat pe raza orasului Vicovu de Sus un autocamion incarcat cu lemn lucru rasinoase, pentru care soferul, un anume Petru J., din comuna Putna, nu a putut prezenta documente. Soferul a fost amendat cu 3.000 de lei, iar intreaga cantitate de material lemnos, in valoare de aproximativ 5.000 de lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.

Potrivit comunicatului IPJ Suceava, in urma controalelor au fost aplicate sanctiuni in valoare de 9.000 de lei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,331FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente