Sanyo a creat parcari solare pentru biciclete electrice

0
353

Compania de produse electronice Sanyo a creat, la Tokyo, primele doua parcari solare din lume, care vor permite reincarcarea a 100 de biciclete electrice hibride datorita panourilor fotovoltaice cu care sunt prevazute, a anuntat, pe 16 martie, compania japoneza.parcare solara

Acest sistem functioneaza si pe vreme ploioasa sau mai rece si permite alimentarea bicicletelor electrice Eneloop, produse tot de Sanyo, cu energia solara stocata in bateriile Li-ion. De asemenea, surplusul de electricitate permite luminarea parcarii pe timpul noptii.

Acest model de parcare „este complet independent si curat, deoarece nu utilizeaza nicio energie fosila”, a asigurat Sanyo electric Co, una dintre cele mai importante intreprinderi din lume in domeniul celulelor fotovoltaice si al bateriilor reincarcabile.

Potrivit AFP, cele doua parcari solare sunt situate in centrul capitalei Tokyo, in apropierea statiilor de metrou.

Motorul bicicletei Eneloop este pus in functiune in momentul in care ciclistul incepe sa pedaleze, fapt ce ii faciliteaza mersul chiar si cand urca o panta. Acelasi motor este alimentat de o baterie reincarcata automat de un sistem care se actioneaza cand vehiculul este franat sau coboara o panta.

Datorita noilor parcari solare, utilizatorii bicicletelor vor beneficia de o baterie deja incarcata imediat ce vor urca pe vehicul.

Grupul japonez tocmai a iesit dintr-o perioada critica, cauzata de criza mondiala, care l-a obligat sa suprime aproape 15.000 de posturi si sa cesioneze actiuni. In ultimii ani, Sanyo s-a concentrat pe dezvoltarea de produse care sa respecte mediul, sanatatea, igiena si divertismentul multimedia.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.