Saptamana dedicata energiei, in asteptarea Orei Pamantului

  0
  386
  Săptămână dedicată energiei, în aşteptarea Orei Pământului
  Saptamana dedicata energiei, in asteptarea Orei Pamantului

  Bistrita, Capitala Earth Hour Romania 2012, se pregateste sa celebreze aceasta miscare de mediu printr-o serie de actiuni ecologice, organizate in zilele premergatoare evenimentului.

  Energy Week la Centrul de informare si educatie ecologica

  In aceasta saptamana se desfasoara un amplu program de educatie ecologica cu teme de eficienta energetica, adresat prescolarilor si elevilor bistriteni din clasele I-IV, informeaza Primaria Bistrita.

  Participa un numar de 15 clase din ciclul primar si prescolar, aproximativ 400 de elevi. Asistati de profesorii coordonatori, ei vor confectiona lampioane din material reciclabil, pe care le vor aprinde in seara zilei de 31 martie in centrul istoric, zona care va fi “inima verde” a manifestarilor dedicate Orei Pamantului in Bistrita, Capitala Earth Hour Romania 2012.

  Campania Display

  In 27 si 28 martie, in 5 unitati de invatamant bistritene (CN ”Andrei Muresanu”, Grupul Scolar Agricol, Sc. Gen. ”Avram Iancu”, Sc. Gen. Nr. 1, CN ”Liviu Rebreanu”) vor fi afisate postere energetice care vor evidentia incadrarea cladirilor in clasa energetica corespunzatoare consumurilor (energie electrica, gaz natural, apa).

  Echipele de voluntari ”Eco Energie” vor lansa cu aceasta ocazie o campanie de sensibilizare adresata utilizatorilor cladirilor monitorizate energetic (elevi-sefi de clase, profesori coordonatori, profesori de specialitate, administrator, director educativ).

  In 2013, peste exact un an, vor fi generate alte 5 postere energetice pentru cele 5 cladiri monitorizate, care vor reflecta evolutia consumurilor energetice a respectivelor cladiri, iar primele 3 echipe vor fi premiate.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.