Sapte hoti de lemne au fost prinsi in flagrant in timp ce furau arbori nemarcati

Sapte hoti de lemne au fost prinsi in flagrant in timp ce furau arbori nemarcati

In ultima perioada, jandarmii montani din cadrul postului de la Cislau au desfasurat mai multe actiuni impreuna cu reprezentantii ocolului silvic din localitate pentru a preveni taierile ilegale si furturile de lemne comise in zonele impadurite de pe raza localitatilor Cislau si Calvini. Zilnic, jandarmii si lucratorii silvici au patrulat prin zonele impadurite, reusind la inceputul acestei saptamani sa depisteze pe raza localitatii Calvini o intreaga grupare formata din sapte persoane, puse pe jaf forestier.
Desi sezonul rece este deja pe final, cei sapte localnici s-au gandit ca nu strica sa-si mai faca niste rezerve de lemne pentru la iarna si, de ce nu, sa incerce sa mai vanda si satenilor la pret convenabil, sub pretextul ca pana la anul e posibil sa se scumpeasca lemnele.
Dotati cu securi, joagare si o masina cu care sa transporte bustenii furati, acestia au mers luni la padure si au descins in zona Olari, un loc destul de izolat, unde loviturile de topor si scartaitul de fierastrau aveau putine sanse sa atraga atentia cuiva. S-au apucat temeinic de treaba si chiar au culcat la pamant cativa arbori nemarcati, fara a banui ca prin zona tocmai se aflau in patrulare jandarmii montani si lucratorii silvici.
Acestia au auzit zgomotul facut de hoti si s-au indreptat catre zona respectiva, unde i-au depistat pe cei sapte barbati in plina activitate, punand toti umarul sa culce la pamant un copac cu trunchiul destul de gros. Prinsi cu treaba, nici nu au bagat de seama cand jandarmii si padurarii s-au apropiat, asa ca au fost luati „ca din oala”, iar cand au fost intrebati ce faceau prin zona, nu au putut da un alt raspus decat acela ca venisera sa fure lemne.
Toti copacii pe care apucasera sa-i doboare erau nemarcati si, conform estimarilor facute de silvicultori, valorau cam 500 de lei, paguba infima in comparatie cu cea pe care ar fi creat-o daca apucau sa-si duca munca la bun sfarsit.
Pe numele lor s-a intocmit dosar penal pentru taiere ilegala de arbori si furt de material lemnos, bustenii taiati fiind preluati in custodie de angajatii ocolului silvic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *