Sase mituri despre panourile fotovoltaice

0
592
Sase mituri despre panourile fotovoltaice
Sase mituri despre panourile fotovoltaice

Chiar daca in prezent, panourile fotovoltaice reprezinta un rezultat revolutionar al tehnologiei solare, in jurul lor s-a creat o serie de mituri legate de functionalitatea si eficienta lor pentru incalzirea locuintei. Echipa Top Panouri Solare a identificat sase dintre acestea.

Panourile solare sunt scumpe

In realitate, chiar daca achizitionarea unui sistem de panouri solare fotovoltaice implica costuri destul de mari, exista un numar de scheme de garantii de stat special concepute pentru a subventiona anumite cheltuieli.

Nu functioneaza pe timp rece si noros

Tehnologia de producere a energiei de la soare, implica radiatia soarelui si nu neaparat temperatura care permite generarea energiei fotovoltaice. Este adevarat ca panourile solare au un randament mai bun in regiunile cele mai insorite, dar acestea functioneaza in mod eficient si pe timp innorat, prin urmare locuitorii regiunilor cu mai putin soare nu ar trebui sa se ingrijoreze.

Sunt greu de intretinut

De fapt, panourile solare nu necesita multa intretinere, iar cel mai fragil element al sistemului, invertorul, are o durata de viata de aproximativ zece ani. Totusi, trebuie sa va asigurati ca nu se depune praf pe panouri.

Eficienta panourilor solare este scazuta

Acest mit a fost confirmat atunci cand au fost lansate primele sisteme pe piata. Tehnologia panourilor solare se imbunatateste de la an la an, prin urmare, si gradul de eficienta creste. In prezent, panourile solare fotovoltaice sunt un mod eficient de furnizare a energiei.

Panourile solare nu dureaza 20 de ani

Durata de viata standard a panourilor solare este intre 20 si 25 de ani, deci este posibil sa fie necesara inlocuirea lor ceva mai devreme. Cu toate acestea, exista instalatii care au fost construite pentru prima data in anii 1970 si inca sunt functionale.

Panourile solare sunt inestetice

Acest aspect depinde de preferintele fiecaruia, dar panourile solare moderne arata mai mult ca niste luminatoare cand sunt montate la acelasi nivel pe acoperis. Design-ul lor elegant arata chiar foarte bine pe acoperisurile cladirilor, prin urmare aspectul lor nu reprezinta o problema.

Vor exista intotdeauna indoieli cu privire la eficienta tehnologiei in a produce suficienta energie, dar este foarte important ca deciziile pe care le luati sa nu fie influentate de mituri, ci de realitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.