Sase primarii din judetul Iasi au fost amendate pentru ca nu au inchis gropile de gunoi

0
413

Sase primarii din judetul Iasi au fost amendate si alte 38 au primit avertismente pentru ca nu au inchis gropile de gunoi sau nu au respectat normele impuse de Uniunea Europeana, transmite corespondentul NewsIn.groapa de gunoi

Garda de Mediu a verificat pana in prezent 262 din cele 474 de gropi comunale din judet. La toate gropile verificate a fost sistata activitatea, insa, in cazul a 32 dintre acestea, nu au fost indeplinite toate procedurile pentru inchiderea efectiva.

Potrivit directorului adjunct al Garzii de Mediu Iasi, Ovidiu Laicu, au fost efectuate controale in 50 din cele 94 de localitati, verificarile urmand sa fie finalizate peste doua saptamani.

„Amenzile aplicate au o valoare cuprinsa intre 1.500 si 3.000 de lei. Sunt comune unde nici macar nu au fost adoptate hotarari in Consiliu Local pentru inchiderea gropilor de gunoi. In alte comune au fost facute procedurile, insa nu s-au incheiat contracte cu operatori de salubritate”, a declarat directorul adjunct Ovidiu Laicu.

Acesta a adaugat ca au fost amendate primariile din comunele Miroslava, Prisacani, Erbiceni, Butea, Coarnele Caprei si Gropnita.

La mijlocul lunii iulie, Comisia Europeana a deschis prima etapa a procedurii infrigement impotriva Romaniei din cauza ca tara noastra a depasit termenul impus de Uniunea Europeana cu privire la ecologizarea gropilor de gunoi. Potrivit Garzii de Mediu, in maximum opt luni trebuie inchise gropile de gunoi neconforme, altfel Romania risca sanctiuni din partea Uniunii Europene.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.