Satu Mare: deseurile vor fi prelucrate ecologic din februarie 2011

0
402

Deseurile din judetul Satu Mare vor fi prelucrate ecologic din luna februarie 2011, cand vor fi puse in functiune statiile de epurare, sortare si compactare de la groapa ecologica de la Doba.
Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Csehi Arpad, a declarat marti, dupa o inspectie a lucrarilor, ca pana la finalul lunii noiembrie va fi finalizat drumul de acces spre groapa ecologica de la Doba, la mijlocul lunii decembrie va fi montata statia de epurare, in februarie 2011 va fi montata statia de sortare si compactare, dupa care prima celula va deveni functionala.

Sorin Stanescu, reprezentantul firmei de consultanta a proiectului, a spus ca in prima celula, care se intinde pe 5 hectare, se vor putea depune 460.000 mc de deseuri compactate, cam cat se va produce in judet in urmatorii cinci ani. Dupa aceasta data, se va trece la construirea celei de-a doua celule. In total groapa ecologica Satu Mare se va intinde pe 20 de hectare de teren. Chiar daca groapa nu a fost inaugurata, la Doba se depoziteaza deseurile de pe raza judetului intr-un spatiu special amenajat.

Valoarea totala a proiectului „Groapa ecologica a judetului Satu Mare” este de 80 de milioane de lei, din care pana in momentul de fata s-au efectuat lucrari in valoare de 12 milioane de lei. Sistemul de colectare deseurilor va fi format dintr-un depozit central, in comuna Doba, doua statii de transfer, la Carei si Negresti-Oas, patru micro-statii de transfer si 146 de puncte de colectare. Capacitatea de depozitare, pentru urmatorii 20 de ani, va fi de 2.175.733 mc. Prin implementarea acestui proiect se vor crea 70 de locuri de munca. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.