Satu Mare – La Depozitul de deseuri de la Doba pot duce gunoi doar cei care au contract

0
1424
Consiliul Judeţean Dolj a depus masterplanul pentru deşeuri
Satu Mare - La Depozitul de deseuri de la Doba pot duce gunoi doar cei care au contract

La sesizarea unui satmarean aflam ca nu oricine poate depozita deseuri la depozitul de la Doba. Sipos Dumitru Alin a vrut sa depoziteze legal si contra cost deseuri din renovarea casei personale la noul depozit de deseuri de la Doba.Insa odata ajuns la poarta depozitului nu mica i-a fost mirarea cand a aflat ca acest lucru nu este posibil.

Ne-am interesat cine si in ce condtii poate sa depoziteze deseuri, in depozitul ecologic din localitatea Doba. Am aflat ca acesta se afla in administrarea Consiliului Judetean Satu Mare, iar cel care coordoneaza activitatea este Claudiu Ardelean, administrator public cu atributii de gestionare si control. Acesta ne-a informat ca toate firmele care doresc sa depoziteze deseuri de orice tip trebuie ca in prealabil sa incheie contracte in acest sens. Transportul deseurilor poate fi facut numai de catre transportatori autorizati pentru acest tip de serviciu, deoarece sunt necesare mai multe avize printre care si cel de la Agentia de Protectia Mediului. Intelegem din cele discutate cu administratorul depozitului ca aceste contracte se adreseaza mai degraba firmelor si nu persoanelor fizice.
Contactata, firma de salubrizare din municipiul Satu Mare ne informeaza ca in calitate de operator si transportator autorizat de deseuri, poate prelua astfel de cereri de la cetateni. Cererile se pot depune la orice casierie Florisal, iar transportul se va face contra cost, in functie de felul si cantitatea respectiva.
Tot de la conducerea firmei de salubrizare aflam ca, din pacate, containerele destinate special pentru moloz vor fi retrase din toate cartierele orasului, deoarece satmarenii nu au respectat regula de a depozita in acestea exclusiv resturi din materiale de constructii sau demolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.