Scandal in Parlament: Ecologistii protesteaza din balcoanele Camerei Deputatilor

Reprezentantii ONG-urilor pentru protectia mediului care au protestat ieri in fata Palatului Parlamentului isi continua manifestatia in Parlament. Oamenii protesteaza din balcoanele Camerei Deputatilor, unde au adus afise pe care au scris „Genocid”.

Ecologistii sunt nemultumiti de posibila abrogare a ordonantei de urgenta din 2007, care ar da din nou liber constructiilor pe spatiile verzi.

Peste 200 de membri ai unor organizatii de mediu au militatat si luni pentru protejarea spatiilor verzi din Capitala. Oamenii au facut un protest spontan prin care au blocat intrarea in Camera Deputatilor si au dat peste cap traficul rutier pe Bulevardul Natiunile Unite.

Protestatarii sustin ca, daca ordonanta ar fi abrogata, peste 300 de hectare de spatiu verde ar fi in pericol.

In prezent, prevederile Ordonantei de Urgenta 114/2007 protejeaza, printre altele, un sfert din Parcul Bordei, doua treimi din Parcul Izvor, sase hectare din Parcul Prisaca Dornei, 12 hectare din Parcul IOR si 29 de hectare din Parcul Tineretului.

Protestul de luni a fost intrerupt de jandarmi si politisti, pentru ca ecologistii blocasera traficul intre Parlament si Parcul Izvor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *