Parc botanic pe Dealul Ciuperca

0
528

Executivul a obtinut votul consilierilor locali pentru lansarea temei de proiectare pentru lucrarea „Valorificarea rezervatiei de zona verde Dealul Ciuperca – Podgoria Varadinum”, in legatura cu demersul de transformare a Strandului Municipal in statiunea de wellness Nymphaea Oradea.

Pentru elaboraea documentatiei tehnico-edilitare s-a aprobat alocarea a 50.000 de lei de la bugetul local.

„Sunt acolo cateva elemente care ar putea fi valorificate. In subsol sunt formatiuni calcaroase numite ooliti, pe care vrem sa le dezgropam si sa le expunem pentru turisti. Mai mult, pe deal au fost cultivate in urma cu 700 de ani specii de vita de vie. De acolo numele de Podgoria Varadinum, propus pentru amenajare. Dealul are potential pentru turism verde, va fi amenajat ca parc botanic in contul unui proiect mai mare”, spune Marcel Bolos, directorul Directiei Proiecte cu Finantare Internationala din Primarie.

„Dealul Ciuperca este un simbol al Municipiului Oradea si se doreste a fi amenajat intr-o continuare a proiectului turistic si de agrement Complexul Wellness Termal Nymphaea si un punct de atractie major al statiunii turistice Crisius”, se arata in raportul de specialitate al hotararii de consiliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.