Borbely : Avem datoria morala sa umplem cu continut Strategia Dunarii

0
383
Cine are o maşină care poluează să plătească
Cine are o masina care polueaza sa plateasca

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a participat luni, 8.11.2010, la Summit-ul Dunarii ce s-a desfasurat la Palatul Parlamentului. La acest eveniment au participat 22 de delegatii reprezentand sefi de guverne din cele 14 state din bazinul Dunarii precum si Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.
In cadrul summit-ului a fost discutata importanta Strategiei Dunarii care va ajuta atat statele membre UE cat si statele riverane, dar care nu sunt inca membre ale Uniunii.
Cu aceasta ocazie Ministrul Mediului si Padurilor a declarat „Inca din anul 2007 am cosiderat necesara implementarea Strategiei Dunarii, cele 2 memorandumuri semnate cu Ungaria si Bulgaria reprezinta un pas important in realizarea acestui proiect transfrontalier. Insa, degeaba finalizam o Strategie a Dunarii daca noi statele riverane nu concepem o strategie pe care sa o umplem de continut.

Avem obligatia de a crea cadrul legal necesar pentru a avea proiecte concrete si pentru a utiliza cat mai eficient banii europeni pana in 2014, un proiect de acest gen fiind Delta Dunarii unde trebuie sa facem mai mult pentru a proteja mediul inconjurator si habitatul natural dar totodata sa facem mai multe pentru atragerea turistilor”.

Laszlo Borbely a mai precizat ca „In martie am semnat in Austria Planul de management al Bazinului Dunarii si al Tisei. Noi suntem foarte implicati si interesati de concretizarea acestor proiecte de mediu, economice, de navigatie si de transport care vor totaliza un cuantum de aproximativ 9 miliarde de Euro. Aici putem face o referire concreta la relatia de transport catre Bulgaria unde avem nevoie de 2 noi poduri precum si la relatia de transport catre celalalt vecin al nostru, Serbia”.

Romania si Ungaria au cerut impreuna Comisiei Europene coordonarea capitolului V al Strategiei Dunarii, privind Managementul riscurilor de mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.