Scandal la dezbaterile pentru gazele de sist. Localnicii – amenintati cu datul afara de la o reuniune publica

Scandal la dezbaterile pentru gazele de sist. Localnicii - amenintati cu datul afara de la o reuniune publica
Scandal la dezbaterile pentru gazele de sist. Localnicii – amenintati cu datul afara de la o reuniune publica

Dezbaterea pentru gazele de sist care a avut loc in localitatea constanteana Albesti s-a transformat intr-un adevarat scandal intre localnici si activistii de mediu pe de o parte si reprezentantii Chevron si cei ai Consiliului Judetean pe de alta parte.

O simpla dezbatere pentru gazele de sist i-a lasat pe localnicii din Albesti mai neinformati decat inainte. Cel putin asta e concluzia oamenilor care au participat la intalnirea de la Caminul Cultural.

Dezbaterea organizata de Consiliul Judetean Constanta a adus in fata oamenilor un expert in geologie si doi australieni din partea Chevron. Intalnirea a fost moderata de vicepresedintele CJ Constanta, Cristinel Dragomir. Dupa primele intrebari incomode acestea si-a pierdut cumpatul si a amenintat mai multi participanti ca ii da afara.

Dragomir a indulcit tonul spre final si a recunoscut ca, personal, el nu si-a format o opinie despre gazele de sist si ca este interesat de ideea de explorare si exploatare pentru a mari veniturile judetului, dar nu si cu costul sanatatii familiei sale.

Primarul din Albesti, Gheorghe Moldovan spune ca in localitate va fi organizat un referenduum la inceputul lui 2014. Cetatenii sunt cei care decid in privinta demararii procedurilor de explorare pentru gazele de sist.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente