Scandalos – Armatorii isi spala navele in Delta

Rezervatia Biosferei Delta Dunarii primeste lovitura dupa lovitura. Dupa sumedenia de probleme care sufoca cea mai valoroasa zona umeda a Europei si care sint nerezolvate de ani, zilele acestea a aparut o noua informatie scandaloasa. Deseurile si apele reziduale provenite de pe navele care tranziteaza Delta Dunarii sint deversate in aval de municipiul Tulcea! Motivul? Taxele foarte mari practicate pentru aceste operatiuni in porturile Galati si Braila obliga armatorii sa faca ilegal aceasta operatiune la Tulcea.

FARA SOLUTII.
Comisarul-sef al Garzii de Mediu a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Ion Drugan, a declarat pentru presa locala din Tulcea ca „se intimpla in special noaptea ca navele care vin din tarile arabe si nu dispun de sisteme proprii de colectare a deseurilor si care au avut probleme in alte porturi sa goleasca santina in Dunare, in apropiere de Tulcea. Astfel, in porturile in care acosteaza, navele nu mai au probleme”, a afirmat comisarul-sef Ion Drugan. Oficialul a precizat ca in acest moment este greu de intervenit pentru a opri fenomenul, autoritatile neavind solutii.

Drugan a mai declarat ca o alta problema extrem de serioasa in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii este si faptul ca nici localitatile si nici pensiunile din aceasta zona nu sint dotate cu statii de epurare a apelor menajere si nici cu rampe pentru gunoi.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *