SCANDALUL BORDEI. PRIMARIA CAPITALEI A FOST EXECUTATA SILIT

0
328

Primaria Capitalei a fost executata silit, in dosarul privind schimbul de terenuri cu omul de afaceri Costica Costanda. In ianuarie, controversatul om de afaceri primea o decizie finala din partea consilierilor bucuresteni, prin care primea o parte din Satul Francez, in locul parcului Bordei. Acest schimb de terenuri nu a mai avut insa loc, pentru ca Primaria Sectorului 1 nu a eliberat la timp certificatele de urbanism pentru cele doua terenuri. In consecinta, aproape 18 milioane de euro cerute de Constanda ar trebui sa intre in cateva zile in conturile acestuia.

Vosganian declara ca a oprit plata catre Constanda
Invitat la Sinteza Zilei, ministrul Finantelor Varujan Vosganian a declarat ca a oprit in ultimul moment plata catre controversatul om de afaceri, pentru ca nu era conforma deciziei judecatoresti. Consiliul General a fost dat in judecata de Constanda, dar „Consiliul nu poate da acesti bani pentru ca nu ii are, Consiliul general al Capitalei nu percepe taxe de la cetateni”, a explicat Vosganian. „Primaria nu a platit bani si bucurestenii nu au avut de pierdut”, a precizat el.

Constanda confirma executarea silita:

Contactat de Antena 3, omul de afaceri Costica Constanda a declarat ca va da banii inapoi, daca Primaria Capitalei va perfecta pana la urma schimbul de terenuri. El il acuza pe primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, ca a blocat finalizarea acestui demers. In opinia sa, primaria putea elibera demult certificatul de urbanism de care este nevoie.

Schimbul a fost aprobat de consilierii generali pe 18 ianuarie si teoretic, daca actele nu s-au finalizat in cele 40 de zile stipulate in hotarare, acesta nu mai poate avea loc. Avocatul omului de afaceri a avertizat in mai multe randuri ca, in cazul in care schimbul de terenuri nu va fi pus in practica in termenul prevazut, Constanda va incepe sa construiasca in Parcul Bordei.

Consilierii municipali au decis la inceputul anului ca parcul sa ramana al primariei, implicit al bucurestenilor, iar omul de afaceri Costica Costanda sa primeasca in schimb o parte din Satul Francez.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.