UE CERE UCRAINEI REVOCAREA DECIZIEI DE CONSTRUIRE A CANALULUI BASTROE

0
327

Uniunea Europeana considera ca Ucraina a incalcat prevederile acordurilor internationale cu privire la impactul transfrontalier de mediu, in ceea ce priveste problema canalului Bastroe, a declarat, joi, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi. Acesta a explicat ca Romania si-a prezentat punctul de vedere cu privire la proiectul Ucrainei in cadrul Consiliului de Mediu desfasurat luni la Bruxelles, potrivit caruia tara noastra cere Ucrainei revocarea deciziei unilaterale a acestei tari de a continua construirea canalului Bastroe.

Ministrul a spus ca Romania a obtinut sustinere voluntara in demersurile sale de la Ungaria, Estonia si Franta, precum si de la comisarul european pentru mediu, Stavros Dimas. „Uniunea Europeana considera ca Ucraina a incalcat acordurile internationale cu privire la impactul transfrontalier de mediu, astfel ca va trimite o scrisoare oficiala Ucrainei prin care ii cere explicatii cu privire la decizia de a continua lucarile la canalul Bastroe si revenirea asupra acestei hotarari”, a subliniat Korodi.

Acesta a precizat ca masurile care vor fi luate de oficialii europeni nu vizeaza doar protectia mediului, ci si continuarea bunelor relatii dintre Uniunea Europeana si Romania, pe de o parte, si Ucraina, pe de alta parte.

„Intrucat Ucraina nu este parte a Uniunii Europene, instrumentele de care dispunem sunt foarte putine si ne vom folosi de toate mijloacele diplomatice pentru rezolvarea acestei probleme. De asemenea, Guvernul Romaniei considera ca Ucraina nu poate participa la alte proiecte transfrontaliere de mediu si vom sustine acest lucru cand se va pune problema unei eventuale colaborari cu Ucraina pe viitor”, a mai spus ministrul.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.