Scandalul din padurea Trivale continua!

0
577
Scandalul din p?durea Trivale continu?!
Scandalul din padurea Trivale continua!

Prefectul acuza o directoare ca nu avem rezervatie naturala la Pitesti
Mai este mult pana ce Padurea Trivale va fi declarata rezervatie naturala, chiar daca o parte dintre oficialii judetului aproape ca au crezut ca acest lucru s-a infaptuit deja. Cel care a adus informatia conform careia cineva tergiverseaza acest lucru,a fost prefectul Gheorghe Davidescu care, mai pe ocolite, a declarat ca la mijloc exista oarece interese.
Directia Padurii a respins solicitarea
In data de 8 iunie, la Agentia Regionala pentru protectia Mediului Pitesti,a sosit o adresa de la Directia Biodiversitatii prin care se comunica faptul ca documentatia trimisa in ceea ce priveste declararea Padurii Trivale drept rezervatie naturala, nu este completa. Mai precis, din intreaga suprafata a parcului, lipsesc in jur de 49 ha despre care nu s-au prezentat informatiile solicitate. Acest teren se afla insa in litigiu, pentru ca reprezinta fix suprafata pe care sunt puse in posesie, nejustificat, zece persoane vizavi de care Directia Silvica Arges impreuna cu prefectura, solicita anularea titlurilor de proprietate. Ei bine, datorita faptului ca situatia terenului cu pricina nu este clarificata pentru autoritatile locale, s-a solicitat ca padurea Trivale sa fie declarata rezervatie fara cele 49 de ha, lucru care nu a convenit deloc Directiei Padurii. Drept urmare solicitarea afost respinsa cu precizarea ca este nevoie de date de identificare si a suprafetei aflata in litigiu pentru ca „ori declaram rezervatie naturala toata padurea, ori nu!”.

Alina Frim este invinuita

Adresa Directiei Generala a Padurii a fost insa interpretata cu totul altfel de prefectul Gheorghe Davidescu care este ferm convins ca totul a avut ca scop tragerea de timp pentru ca celor zece proprietari la care ne-am referit mai sus, sa nu li se anuleze titluril ede proprietate. conform lui Davidescu, in toata povestea asta un rol important il joaca directoarea Alina Frim de la Directia Biodiversitatii, pe care o invinuieste ca ii ajuta pe cei aflati in litigiu. Ce interes ar avea acesta…nu am reusit sa aflam din gura prefectului carea declarat insa ca foarte curand va merge la Ministerul Mediului impreuna cu seful Directiei Silvice si cel de la Mediu pentru a rezolva problema: „Regia nationalaa Padurilora dat aviz favorabil iar directoarea Alina Frim s-a opus. Ministrul nu a stiut de adresa pe care ne-a trimis-o. s-a pierdut o jumatate de an cu chestia asta… Se urmareste tergiversarea luarii unei hotarari pentru a-i lasa pe cei zece proprietari pusi in posesie in perioada 2007-2009 sa isi aranjeze treburile. Eu sper ca totusi sa nu se intample asa” declara prefectul Davidescu.

Raspunsul Agentiei de Mediu

Agentia Regionala pentru Protectia Mediuluia trimis insa un raspuns directoarei Alina Frim prin care a explicat situatia celor 49 de ha si, conform careia, isi mentine pozitia, adica aceea de a declara padurea Trivale drept rezervatie naturala pe suprafata initiala, adica 432,3363 ha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.