Buffett pariază pe agricultură şi renunţă la petrol
Buffett pariază pe agricultură şi renunţă la petrol
Schema de minimis pentru sectorul ecologic
Schema de minimis pentru sectorul ecologic

Pentru a veni in sprijinul operatorilor din sistemul de agricultura ecologica a fost adoptata Hotararea Guvernului nr. 864/2014, potrivit careia se acorda o schema de ajutor specific de mi­nimis compensatoriu exploatatiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica.
Obiectivul schemei este de a se asigura un echilibru al ajutoarelor care se acorda pentru operatorii aflati in perioada de conversie in anul 2013, comparativ cu anul 2012, pentru exploatatiile inscrise in sistemul de agricultura ecologica – sector vegetal, cu dimensiuni cuprinse intre 0,3 – 5 ha si 5,1 – 20 ha.

180 lei, care reprezinta contravaloarea a 270 euro a compensatiei financiare a sumelor acordate in anul 2013, fata de anul 2012, operatorilor inscrisi in sistemul de agricultura ecologica – sectorul vegetal cu exploatatii cuprinse intre 0,30 ha – 5 ha, inclusiv; 845 lei, care reprezinta contravaloarea a 192 euro a compensatiei financiare a sumelor acordate in anul 2013, fata de anul 2012, operatorilor inscrisi in sistemul de agricultura ecologica – sectorul ve­getal cu exploatatii cuprinse intre 5,1 ha – 20 ha, inclusiv. Bugetul total estimat al acestei scheme este de 10.600.000 lei.

Avand in vedere numarul de 7676 solicitari inregistrate la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, comparativ cu numarul maxim estimat de beneficiari de 9600, precum si bugetul total alocat acestei scheme, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale are in vedere instituirea unei noi sesiuni de depunere de cereri, pentru aceasta schema, in cursul lunii decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here