Schimbarea climaterica va duce la exilul a 75 milioane de persoane din Pacific

Peste 75 de milioane de persoane din insulele din Oceanul Pacific vor trebui sa se mute pana in anul 2050 din cauza efectelor incalzirii globale. Un raport al organizatiei Oxfam arata ca micile insule din Pacific deja simt efectele incalzirii globale, printre care lipsa apei si a alimentelor, cresterea cazurilor de malarie si inundatii mai frecvente.Oceanul Pacific

Deja multi au fost nevoiti sa isi paraseasca casele, iar numarul celor care se muta este in crestere.

In plus raportul avertizeaza ca numeroase persoane nu se vor putea muta in propria tara si vor deveni refugiati internationali.

Organizatia cere tarilor bogate sa ia masuri urgente pentru a scadea emisiile de carbon pentru a preveni o criza la scara larga.

Jumatate din populatia din Pacific traieste la mai putin de 1,5 kilometri de coasta si este deosebit de vulnerabila la cresterea nivelului marii.

Raportul arata ca unele state incearca sa se adapteze la schimbari.

Fiji testeaza culturi rezistente la sare sau planteaza mangrove pentru a opri eroziunea, precum muta si comunitati din zonele vulnerabile. Locuitorii din Insulele Solomon cauta locatii la altitudini mai mari, in timp ce Tuvalu va deveni primul stat cu emisii zero de carbon pana in 2020.

Sursa: Antena 3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente