Schimbarile climatice omoara cei mai importanti corali din lume

0
346

Schimbarile climatice ar putea sterge de pe fata Pamantului, pana la sfarsitul secolului, cea mai importanta regiune de corali din lume, potrivit WWF.
corali
Cresterea temperaturii apelor, nivelul marii si aciditatea ameninta sa distruga Triunghiul Coralilor din Asia de sud-est, o regiune echivalenta in ocean cu padurile tropicale din Amazon, se arata in raportul WWF.

Colapsul coralilor ar reduce productia de hrana din zona cu peste 80% si va pune in pericol viata a peste 100 de milioane de oameni, fortandu-i pe multi sa se mute din satele de pe coaste.

„Daca nu facem nimic, recifele vor disparea pana la sfasitul acestui secol si impactul asupra vietii oamenilor va fi semnificativ”, a declarat Lida Pet Soede, liderul WWF Coral Triangle Initiative Network.

„Unele dintre zonele din Triunghiul Coralilor sunt extrem de importante pentru pesti. Tonul si testoasele care si-au depus oua in Triunghi pana acum nu vor mai avea o noua generatie”, a mai spus Soede.

Pentru a salva Triunghiul Coralilor, tarile vor trebui sa reduca drastic emisiile de dioxid de carbon, cand se vor aduna in decembrie pentru un nou protocol climatic, la Copenhaga.

Reducerea cu 80% sub nivelul din 1990 pana in anul 2050 va fi obligatorie pentru a putea scapa de cele mai rele efecte in regiune, casa a peste jumatate din recifele de corali din lume.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.