Schneider Electric a lansat o noua solutie pentru urmarirea online a consumului de energie

Lungu (AFEER): Certificatele verzi au ajuns la o pondere de 6% în factura consumatorilor casnici
Schneider Electric a lansat o noua solutie pentru urmarirea online a consumului de energie
Schneider Electric a lansat o noua solutie pentru urmarirea online a consumului de energie

Schneider Electric, specialistul mondial in managementul energiei, anunta lansarea EnergySTEP@Work™, o noua solutie care permite urmarirea online a consumului de energie al dispozitivelor IT si al celor care se incarca la priza, facandu-l vizibil si controlabil prin intermediul aplicatiilor software StruxureWare™ de la Schneider Electric.

Prin incorporarea tehnologiei Cisco® EnergyWise, EnergySTEP@Work poate reduce pierderile de energie inregistrate de PC-uri, imprimante, telefoane IP, sistemul de iluminat, punctele de acces wireless si altele asemenea. Atunci cand EnergySTEP@Work este combinat cu arhitectura EcoStruxure™ de la Schneider Electric, aproape toata energia dintr-o cladire poate fi monitorizata si gestionata prin intermediul retelei de date Cisco, inclusiv dispozitivele de distributie si cele care se incarca la priza, precum si sistemele de iluminat, incalzire, ventilatie si aer conditionat.

„In prezent, locul de munca se afla intr-o continua schimbare si tot mai multi angajati isi aduc la birou propriile lor dispozitive pentru a se conecta la retea. EnergySTEP@Work de la Schneider Electric le ofera clientilor posibilitatea de a monitoriza si controla aceste dispozitive mai mici, cu incarcare la priza, care, adunate, pot reprezenta mai mult de 40% din consumul de energie al unei cladiri“, a declarat Barry Coflan, Senior Vice President, Schneider Electric, Buildings Business Offer Management. „Aceste dispozitive mai mici care se incarca la priza trec, de multe ori, neobservate, dar, prin valorificarea tehnologiei EnergyWise de la Cisco si a capacitatilor soft-ului StruxureWare, putem face aceste dispozitive vizibile si putem crea o legatura esentiala intre cladire, birou si mediul IT. Aceasta solutie le ofera managerilor IT, administratorilor cladirilor si personalului de nivel C informatii-cheie de business care ii ajuta sa rezolve provocarile actuale legate de energie.”

„Nevoia de a gestiona energia consumata de activele IT este mai mare ca oricand. SolutiaEnergySTEP@Work de management amplu al energiei in intreprinderi de la Schneider Electric include posibilitatea de a monitoriza si dispozitive incarcate la prize folosind Cisco EnergyWise, ceea ce le permite clientilor sa profite de infrastructura retelei de date Cisco pentru a monitoriza, analiza si controla costul energiei”, a declarat Sachin Gupta, Senior Director, Product Management, Unified Access Group al Cisco Systems. „Cisco lucreaza cu companii precum Schneider Electric pentru a dezvolta solutii care le ofera clientilor o perspectiva complexa la nivel de intreprindere asupra consumului de energie, inclusiv asupra activelor IT.”

Pe langa introducerea EnergySTEP@Work, Schneider Electric a lansat un nou Rack PDU AP8958 (bara de alimentare pentru rack-uri) cu tehnologia Cisco EnergyWise, o solutie proiectata cu scopul de a se integra cu suita software StruxureWare pentru centre de date de la Schneider Electric. Aceasta suita software este conceputa pentru a colecta si gestiona date despre activele, resursele folosite si statusul de operare de-a lungul ciclului de viata al mediului IT din cadrul unui centru de date sau al unei filiale. Cand este utilizat ca parte a EnergySTEP@Work, Rack PDU-ul AP8958 cu Cisco EnergyWise poate creste nivelul economiilor de energie obtinute prin gestionarea spatiilor IT de mici dimensiuni, cum ar fi dulapurile de retea amplasate in cladiri.

Integrarea tehnologiei Cisco EnergyWise confera Rack PDU-ului AP8958 de la Schneider Electric capacitatea de a raporta detalii despre consumul de energie si permite controlul prin intermediul protocolului EnergyWise de-a lungul retelei de date Cisco. De asemenea, clientii pot utiliza EnergyWise pentru a configura PDU-ul pentru a opri alimentarea unor echipamente mai putin importante, in timpul intreruperilor prelungite ale alimentarii electrice, cu scopul de a rezerva energia stocata in baterii pentru acele echipamente care ar putea fi critice,  precum conexiunile de retea si serverele critice, atat in centrul de date, cat si in birourile de la distanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *