Presedintii din Europa Centrala sprijina Nabucco intr-o scrisoare adresata presedintelui azer

0
413
OPEC se a?teapt? la o sc?dere a veniturilor din cauza “revolu?iei gazelor de sist”
OPEC se aşteaptă la o scădere a veniturilor din cauza “revoluţiei gazelor de sist”
 Presedintii din Europa Centrala sprijina Nabucco intr-o scrisoare adresata presedintelui azer
Presedintii din Europa Centrala sprijina Nabucco intr-o scrisoare adresata presedintelui azer

Presedintele austriac a subliniat recent, intr-o conferinta, un important avantaj al Nabucco, si anume capacitatea de a diversifica in mod real sursele de aprovizionare cu energie ale Europei Centrale si de Est, care depinde intr-o mare masura de importurile din Rusia, se arata intr-un comunicat de presa.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat, de asemenea, ca Nabucco va aduce beneficii nu numai tarilor de tranzit ci si altor state, inclusiv Poloniei.

Nabucco va transporta gaz din Regiunea Caspica spre terminalul strategic de gaze naturale de la Baumgarten, Austria, de unde va putea apoi deservi piata europeana extinsa.

In acelasi timp, presedintii Austriei, Bulgariei, Ungariei si Romaniei i-au trimis, saptamana trecuta, o scrisoare presedintelui azer Ilham Aliyev in care si-au exprimat sprijinul fata de Nabucco.Scrisoarea a avut si sustinerea Turciei, dupa cum a spus presedintele austriac Heinz Fischer.

Reinhard Mitschek, directorul general al NABUCCO Gas Pipeline International GmbH, a declarat: „Aceasta declaratie de sprijin a presedintilor tarilor care vor fi traversate de Nabucco demonstreaza ca Nabucco este proiectul cu cel mai mare avantaj strategic pentru deschiderea Coridorului Sudic de Gaze. Sprijinul politic, alaturi de interesul puternic manifestat pentru procesul Open Season al Nabucco privind rezervarea de capacitate a conductei demonstreaza ca exista o cerere considerabila pentru gazul din Regiunea Caspica transportat prin Nabucco. Sprijinul Turciei, in calitate de important partener de tranzit al gazului caspic catre Europa, reprezinta un avantaj-cheie. Ramanem increzatori ca accesul la piata de neegalat oferit de Nabucco tarilor din Europa Centrala precum si celor din Balcani si Sud-Estul Europei asigura tranzitul gazului de la sah Deniz in Europa via Nabucco”.
Consortiul sah Deniz urmeaza sa ia o decizie in cursul acestei luni referitor la gazoductul care va transporta gazul catre Europa, prin Coridorul Sudic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.