“Scut verde” la 20 de ani dupa “Cortina de Fier”

Fluviul AmazonCroatia si Ungaria au semnat pe 17 septembrie la Baracs, o declaratie pentru infiintarea unei rezervatii naturale transfrontaliere sub egida UNESCO.

Aceasta va proteja zonele salbatice in pericol pe care cele doua tari le au in comun de-a lungul cursului raurilor Drava si Mura si al fluviului Dunarea, ceea ce va pune bazele celei mai mari zone protejate de acest fel din Europa.
Ceremonia semnarii acestei declaratii a avut loc in orasul de granita Baracs (Ungaria), in prezenta primilor ministri ai celor doua tari, D-na Jadranka Cosor si D-l Gordon Bajnai.

Cu aceasta ocazie, organizatia non-guvernamentala pentru conservarea, cercetarea si refacerea mediului, World Wide Fund for Nature (WWF), a acordat premiul “Leaders for a Living Planet” pentru efortul guvernelor din cele doua tari, apreciind importanta globala a acordului. Premiul a fost inmanat de Lifeng Li, director al Global Freshwater Programme.
James P.Leape, director general al WWF International, a apreciat acordul transfrontalier de protejare a acestei zone de “mare importanta pentru natura” , ca unul care “va intari cooperarea regionala, intelegerea si pacea la nivel planetar, la 20 de ani de la caderea Cortinei de Fier”. Si a adaugat ca “nu e doar un pas inainte pentru regiune, dar si un exemplu prin care viziunile asupra conservarii naturii aduc natiunile impreuna”.

Sursa: www.enn.com

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,221FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente