Scuze aruncate la gunoi

0
221

HUNEDOARA. Desi administratia locala de la Petrosani a aprobat o hotarare de consiliu prin care s-au majorat sanctiunile ce pot fi aplicate celor ce aduc atingeri bunurilor publice, dar si mediului, populatia din Petrosani continua sa depoziteze resturile dupa cum o taie capul.
In spatele Scolii Generale Spiru Haret din Petrosani, se inalta un morman de gunoaie. De la molozul rezultat in urma reamenajarii apartamentelor, la crengile ce au provenit in urma curatarii pomilor, peturi, gunoi menajer ori saltele. Asta, la numai cateva zeci de metri de institutia de invatamant. Conform locatarilor din zona, nemultumiti de modul in care se prezinta punctul pentru colectarea deseurilor, care este prevazut si cu containere, exista anumite persoane care descarca gunoaiele din autoturismele proprii. Indiferent de ora sau de faptul ca ar putea fi sanctionate pentru faptele lor.
Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob-Ridzi, se scuza ca, in ceea ce priveste crengile, exista o problema la mai toate punctele, datorita faptului ca este sezonul in care se face curatenie, iar arborii sunt curatati. Despre resturile provenite din constructii, primarul in exercitiu spune ca „acestea trebuie depozitate intr-un anumit fel, nu in containere, urmand a fi incarcate si transportate la groapa de gunoi”.
Luni, situatia in zona era asemanatoare, singura diferenta fiind faptul ca pubelele pentru gunoi erau goale. „Nu se poate asa ceva. Voi lua legatura cu inspectorii de mediu si ii voi trimite pe teren sa faca verificari”, a spus Tiberiu Iacob-Ridzi, care a precizat ca identificarea celor care fac astfel de practici este greoaie, daca nu exista colaborare din partea locuitorilor.
In ceea ce priveste promptitudinea societatii de gospodarire, edilul petrosanean a precizat ca societatea nu poate face fata sa ridice gunoiul de la punctele amenajate in fiecare zi, fiind o perioada extrem de aglomerata. Numai ca, daca ne referim la punctul de langa Scoala Generala Spiru Haret, poate ii dam dreptate edilului, din moment ce containerele erau goale. Nu vrem sa ii tinem partea, dar la intrarea in municipiul Petrosani, containerul amplasat in zona UMIROM, pe drumul vechi este in aceeasi stare jalnica de cel putin o luna, fara ca angajatii de la societatea de gospodarire sa miste vreun deget. Primarul a tinut, totusi, sa precizeze ca va impune reprezentantilor firmei ce raspunde de curatenia in municipiul Petrosani sa fie mult mai responsabili in ceea ce fac.
Hotararea de consiliu ce a fost adoptata de curand prevede amenzi cuprinse intre 100 de lei si 2.500 de lei, cea mai mare sanctiune urmand a fi aplicata persoanelor juridice care refuza sa ridice de pe domeniul public „materialele de orice fel, depuse fara aprobarea primariei, inclusiv a meselor si bancilor aferente teraselor de vara”. Amenzile sunt mai mult decat necesare, in conditiile in care de ani buni de zile, in Petrosani nu s-a mai dat o amenda pentru necuratarea zapezii sau pentru alte abateri de la protectia mediului.
Sursa: 24 de ore

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.