Se inchid depozitele de deseuri la Bacau

0
524
Se inchid depozitele de deseuri
Se inchid depozitele de deseuri

Dragos Benea, presedintele CJ, si Valentin Feodorov, directorul general al grupului IRIDEX, au semnat, ieri, contractul pentru construirea „Celulei II” si inchiderea depozitelor de deseuri neconforme din judet. Proiectul valoreaza 54 de milioane de lei si va fi realizat in 24 de luni.

Proiectul de inchidere a depozitelor de deseuri din Onesti, Moinesti, Darmanesti, Comanesti, Tg. Ocna, Buhusi si construirea celulei II a depozitului judetean a intrat in faza de executie. Contractul a fost semnat, ieri, in sala mare a Palatului Administrativ, de catre Dragos Benea, presedintele CJ, si Valentin Feodorov, directorul general al Iridex Group Constructii. Contractul valoreaza 54 de milioane de lei si va fi realizat in 24 de luni. „Suntem doar la jumatatea drumului, a afirmat Dragos Benea. Prima jumatate s-a indeplinit datorita celor din dreapta mea – ADIS, UIP, consultant -, iar cea de-a doua jumatate urmeaza sa se realizeze cu sprijinul constructorilor si, bineinteles, cu participarea UIP si a consultantului. Sper ca acest contract sa fie realizat in perioada pe care ne-am propus-o, si anume de 24 de luni.” In luna ianuarie, CJ va mai incheia un contract similar ca valoare si ca obiect de activitate: construirea statiei de sortare si compostare din Onesti si a statiilor de transfer de la Onesti, Beresti-Tazlau si Gaiceana, in valoare de 10 milioane de euro.

Judetul Bacau a avut noroc!

Depozitele din Onesti, Moinesti, Darmanesti, Comanesti, Tg.

Ocna si Buhusi au un volum total de deseuri de 360.000 metri cubi. Celula II va fi data in folosinta dupa umplerea celulei I si va avea avea o capacitate dubla fata de aceasta. Cu toate ca acest proiect le-a dat multa bataie de cap specialistilor din ADIS si UIP, Dragos Benea sustine ca judetul Bacau a avut noroc: „Ma bucur ca desi am semnat finantarea in aprilie 2011 la Ministerul Mediului reusim sa incheiem aceste contracte la sfarsitul lui 2011 si inceputul lui 2012, in conditiile in care la Cluj, un judet atat de mediatizat din toate punctele de vedere, un depozit pe care il realizeaza CJ tot pe POS Mediu s-a licitat in noiembrie 2010 si nu s-a contractat nici astazi, ba dimpotriva, urmeaza sa intre din nou la CNSC sau in Curtea de Apel.” Iridex Grup Constructii nu este la prima lucrare de acest gen: „Am mai lucrat in judetul dumneavoastra pentru prima celula si am mai executat astfel de lucrari impreuna cu Hidroconstructia. Suntem de 5 ani impreuna si am realizat contracte similare in Arges, Valcea, Tg. Jiu, Iasi, iar acum lucram la Giurgiu”, a declarat valentin Feodorov.

Inchiderea gropilor de gunoi si construirea celulei 2 vor reduce poluarea si vor permite respectarea obligatiilor asumate in momentul integrarii in UE. Contractul semnat ieri face parte din proiectul “Sistem de management integrat al deseurilor solide in judetul Bacau”, cofinantat din POS Mediu. Valoarea totala a proiectului este de aproape 45 de milioane de euro, din care 35 de milioane reprezinta cheltuieli eligibile. 80 la suta din aceasta suma va fi acoperita din Fondul European de Dezvoltare Regionala.
Silvia Patrascanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.