Array

“Se poarta verdele” si la Bazias

dsc_5354.jpgO campanie de ecologizare TVR Timisoara. S-au adunat 250 de saci de gunoaie

Campania “Se poarta verdele” initiata de TVR Timisoara in primavara acestui an a continua.

In 18 si 19 septembrie, actiunea de ecologizare s-a desfasurat in zona Bazias, locul unde intra Dunarea in tara. Timp de doua zile, ecologistii voluntari de la Studioul Teritorial al Televiziunii Romane au curatat asa-numitul Golf al Nerei de pet-uri, doze de bere si suc, ambalaje diverse, pantofi purtati de ape. Ecologizarea avut ca rezultat 250 de saci de deseuri reciclabile si gunoaie. Pentru prima data, Golful Nerei este curat, cu toate ca mai este mult de lucru atat in privinta curateniei, cat si a mentalitatii oamenilor.

Deseurile adunate pe malul Dunarii, la intrarea in Romania, provin atat din tari prin care trece Dunarea (Ungaria, Croatia, Serbia), cat si de la turisti ori localnici.

Campania TVR Timisoara “Se poarta verdele” a inceput in luna aprilie, scopul acesteia fiind de a curata de gunoaie zonele cu potential turistic din partea de vest a tarii si, totodata, de a sensibiliza locuitorii acestor zone, turistii, dar mai ales copiii, in legatura cu pericolul poluarii si al degradarii zonelor verzi.

Initiativa TVR Timisoara a pornit de la ideea ca nu este suficient sa vorbim la televizor despre ecologizare, trebuie sa facem mai mult. Poate astfel reusim sa-i determinam si pe altii sa fie mai activi, in sensul protejarii mediului inconjuraror.

Precedentele etape ale ecologizarii au avut loc in Cheile Nerei (24 si 25 aprilie) si in zona Dezna-Moneasa (19-20 iunie). Campania “Se poarta verdele” continua!

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,200FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente