Stiati ca… despre paduri

images.jpg– In prezent, pe Pamant,mai exista doar 3 mari paduri:Padurea Amazon din Brazilia si padurile boreale din Rusia si Canada.

– Padurile contin intre 50-90% din speciile terestre. Doar padurile tropicale adapostesc intre 10-50 milioane de specii- peste 50%din speciile de pe planeta.( Sursa Agentia de Investigare a Mediului).

– Padurile acopera 2 procente din suprafata Pamantului si 6 procente din terenurile masa.Initial padurile acopereau de doua ori suprafata pe care o acopera in prezent(Sursa Reteaua de Actiune a Padurii).

– Sunt aproximativ 1.6 acri(65 hectare) de padure pe persoana( Sursa: Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura,Evaluarea Resurselor Padurii 2000).

– Oxigenul de pe intreg Pamantul este produs prin fotosinteza,proces prin care plantele obisnuiesc sa combine apa si dioxid de carbon pentru a crea glucoza(propria lor mancare) si oxigen.

– Primul dinozaur pe Pamant a aparut abia dupa 140 milioane de ani de la aparitia primilor copaci-adica aproximativ prin 230 milioane de ani in urma.

– Doar 3 copaci plantati in jurul casei, poate micsora facturile de aer conditionat cu pana la 50% si copacii care sunt plantati in fata casei,ca un scut impotriva vantului, poate micsora factura de incalzire cu pana la 30%.

– Copacii produc substante chimice anti-congelare naturale,si astfel pot rezista ,fara sa inghete,la temperaturi de pana la -40 grade Fahrenheit ,la unele specii.

– Din punct de vedere tehnic, defrisarea apare doar atunci cand terenul acoperit cu copaci este convertit la o alta utilizare si nu este replantat.

– In medie,un copac absoarbe 10 livre(1 livra= aprox. o jumatate kg) de poluanti din aer in fiecare an,incluzand si 4 livre de ozon si 3 de particule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *