NASA: Orientul Apropiat, plin de petrol, dar f?r? ap? potabil?
NASA: Orientul Apropiat, plin de petrol, dar fără apă potabilă
Seceta puternica in SUA: In 26 de state au fost declarate zone de dezastru natural

Seceta face ravagii in Statele Unite. Potrivit unui comunicat al Ministerului american al Agriculturii, 26 de state au fost declarate zone de dezastru natural din cauza secetei puternice si a incendiilor de vegetatie. In acelasi timp, bilantul victimelor in urma ploilor din Japonia a ajuns la 20.

26 de state americane si peste 1.000 de districte, din sudul si centrul tarii, au fost declarate zone de dezastru natural. Potrivit autoritatilor americane, temperaturi foarte inalte se inregistreaza pe aproape jumatate din teritoriul tarii. Astfel de fenomene meteorologice nu au mai fost atestate in ultimii 10 ani. Ajunsi in aceasta situatie, fermierii si intreprinderile agricole primesc asistenta financiara sub forma de imprumuturi ieftine.

Cel putin 20 de oameni au murit, iar alti opt sunt dati disparuti dupa ce, din cauza ploilor puternice, in sudul Japoniei au avut loc inundatii si alunecari de teren. Cele mai multe dintre victime sunt persoane in varsta care nu au reusit sa se salveze. In prefecturile Kumamoto si Oita, peste 33.000 de oameni au primit ordin de evacuare. In jur de 70 de case au fost facute una cu pamantul, iar alimentarea cu energie electrica a fost oprita.

Orasul Gomel din sudul Belarusului s-a transformat, in doar cateva ore, intr-un lac imens, iar mai multe zone din localitate au fost inundate. Drumurile au devenit impracticabile, iar soferii au circulat cu greu din cauza nivelului mare de apa de pe strazi. Potrivit vesti.ru, autoritatile nu erau pregatite pentru o astfel de situatie, intrucat meteorologii au prognozat doar ploi de scurta durata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here