Sectorul energetic, cu 30% mai eficient

Sectorul energetic, cu 30% mai eficient
Sectorul energetic, cu 30% mai eficient
Sectorul energetic, cu 30% mai eficient

Peste 42.000 de oameni au „disparut“ din energie in perioada 2008-2013, potrivit calculelor facute de ZF pe baza datelor furnizate de Registrul Comertului, cel mai mare declin in ceea ce priveste numarul de angajati fiind inregistrat in sectorul extractiei petrolului brut, unde numarul de personal s-a redus cu peste 10.000 de oameni in perioada analizata.

Cea mai mare companie care lucreaza in acest do­meniu este Petrom, sin­gurul producator local de pe­trol si gaze. Potrivit da­telor de la Ministerul Finan­telor, daca in 2009 Petrom avea 29.861 de angajati, anul trecut compania petroliera mai avea doar 19.016.

Datele solicitate de ZF au vizat mai multe sectoare care compun domeniul ener­getic, de la extractia carbunelui, a petrolului sau a gazelor naturale pana la productia, transportul, distributia de energie electrica si gaze naturale, procesarea petrolului, dar si vanzarea carburantilor in benzinarii.

Astfel, cifra de afaceri cumulata a tuturor firmelor care activeaza in aceste domenii a fost anul trecut de circa 30 de mld. euro, peste 114.000 de oameni lucrand in energie. Daca numarul de angajati este cu aproape 30% mai mic decat cel din 2008, cifra de afaceri totala in sector a crescut usor fata de 2008, cand a atins un nivel de 28,5 mld. euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *