Sefii Romplumb au cerut prelungirea cu sase luni a termenului pentru incadrarea in parametrii de mediu la emisiile de dioxid de sulf

Sefii Romplumb au cerut prelungirea cu sase luni a termenului pentru incadrarea in parametrii de mediu la emisiile de dioxid de sulf

Tur de forta astazi, 5 august, pentru autoritatile judetene si baimerene. Vizita ministrului Economiei, Ion Ariton, si a ministrului Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, in Maramures a inceput, dis-de-dimineata, cu o intalnire cu administratia locala si directorii companiei Romplumb, cel mai mare poluator din Baia Mare. Discutiile au vizat, in principal, autorizatia integrata de mediu a uzinei, societatea avand termen pana in 14 august sa se incadreze in parametrii impusi in document de autoritatile de mediu. Conducerea Romplumb a aratat, azi, ca acest lucru este aproape imposibil de realizat si ca indicatorii fixati pentru emisiile de dioxid de sulf sunt prea stricti pentru a putea fi respectati, prin urmare s-a cerut o prelungire cu 6 luni a termenului prevazut in somatia emisa de Agentia Regionala de Protectie a Mediului. Vizita oficialilor a continuat cu un tur al fabricii de tablouri electrice Electrosistem din Baia Mare, ulterior, oficialii Guvernului ajungand la Camera de Comert si Industrie Maramures, acolo unde i-au asteptat zeci de oameni de afaceri din judet, dar si reprezentanti ai Directiei Generale a Finantelor Publice si ai Garzii Financiare, si unde au fost „bombardati” cu reprosuri privind disfunctionalitatile sistemului economic romanesc.
Prima tema avuta in vedere astazi, 5 august, de catre ministrul Economiei si ministrul Finantelor, care se afla in Maramures, a fost activitatea uzinei Romplumb. La ora 9.30, cei doi oficiali ai Guvernului au ajuns la intreprinderea din cartierul Ferneziu al Baii Mari, unde s-au deplasat si autoritati ale judetului, dar si reprezentanti ai institutiilor de protectie a mediului.

ACTUALIZARE: „Am venit cu gandul de a construi si nu a darama”
Cei doi ministri au purtat o serie de discutii cu Vasile Uta, directorul companiei Romplumb, si Maria Pop, directorul economic al societatii, in conditiile in care conducerea uzinei a solicitat prelungirea cu 6 luni a termenului la care expira somatia emisa de Agentia Regionala de Protectie a Mediului pentru incadrarea in parametrii impusi de autorizatia integrata de mediu la emisiile de dioxid de sulf. Daca indicatorii vor fi in continuare depasiti dupa 14 august, iar termenul somatiei nu va fi prelungit, compania Romplumb risca suspendarea autorizatiei integrate de mediu si, implicit, inchiderea activitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *