Seful Directiei Silvice Gorj i-a facilitat fratelui sau contracte cu ROMSILVA de peste 57 miliarde lei vechi

0
387
Șeful Direcției Silvice Gorj i-a facilitat fratelui său contracte cu ROMSILVA de peste 57 miliarde lei vechi

Recent, PSD Gorj a reinscaunat la conducerea Directiei Silvice Gorj pe Ovidiu Cirstoc, un individ care, de-a lungul carierei sale, s-a remarcat prin dosarele penale in care a fost cercetat pentru infractiuni  in legatura cu serviciul, si prin actiunile in justitie pe care le-a intentat chiar Directiei Silvice Gorj.

Probabil ca, daca in 2020 PSD – ul va fi in situatia de a desemna sef la Directia Silvica, il va alege tot pe Ovidiu Cirstoc. De ce? Pentru ca unele elemente de tip mafiot, infiltrate in structurile statului, au pus la cale un mecanism financiar simplu, dar eficient, care-i asigura lui Ovidiu Cirstoc imunitate in fata legii, indiferent ce infractiuni ar savarsi, sustinerea vesnica din partea PSD-ului la conducerea Directiei Silvice, si stimularea materiala a protectorilor sai politici si a sefilor sai din cadrul ROMSILVA. Dovezile le puteti vizualiza in continuare.

 

Hotii din Gorj fura pe fata, pentru ca procurorii si judecatorii ancheteaza doar cu bilet de voie de la PSD. Daniel Cirstoc, unul dintre directorii FORCONCID S.A., a obtinut contracte de 57 miliarde lei vechi , bani publici, de la ROMSILVA, doar in perioadele in care fratele sau, Ovidiu Cirstoc, s-a aflat la conducerea Directiei Silvice Gorj, structura din cadrul … ROMSILVA. Cat timp  Directia Silvica a fost condusa de alte persoane – ce sa vezi, minune! – Daniel Cirstoc nu s-a mai lipit de miliardele ROMSILVA.  Cine crede ca profitul aferent contractelor de 57 miliarde a ajuns doar in buzunarul fratilor Cirstoc, greseste. Mai mult ca sigur, mare parte din bani s-au intors, ca “paraindarat”, la bosii ROMSILVA care au aprobat contractele pe bani publici. In aceste conditii, e normal ca lucrarile de 57 miliarde sa fie facute de mantuiala. Totodata, devine cat se poate de fireasca mentinerea la conducerea Directiei Silvice a unui manager neperformant si cu multe dosare penale la activ, ca Ovidiu Cirstoc.

 

Primul mandat al lui Ovidiu Cirstoc ca sef al Directiei Silvice Gorj s-a derulat din 2007 pana in noiembrie 2009. Incepand din 27 martie 2008 si pana la 29 septembrie 2009, cu o luna inainte sa fie demis fratele sau, Daniel Cirstoc a primit cadou de la ROMSILVA un numar de 5 contracte de peste 28 miliarde lei vechi, atribuite fie prin licitatie deschisa, fie prin cerere de oferta. Este vorba de lucrari de corectare a torentilor, si de servicii de reparatii a autovehicolelor si utilajelor. Odata cu demiterea sefului Directiei Silvice, in noiembrie 2009, pentru FORCONCID s-a taiat filmul! N-a mai luat nici macar un contract de la ROMSILVA! Brusc, ofertele sale au devenit neatractive, desi cele 5 contracte de peste 28 miliarde lei vechi ar fi trebuit sa constituie o garantie a “profesionalismului” si “seriozitatii” acestei firme.

 

Seful Directiei Silvice Gorj i-a facilitat fratelui sau contracte cu ROMSILVA de peste 57 miliarde lei vechi

Ca o consolare, in ceasta pauza in care Ovidiu Cirstoc a ocupat o simpla functie de executie, FORCONCID a primit un contract baban de la Aurel Vamvu, primarul din Crasna, comuna natala a fratilor Cirstoc. Printr-o simpla cerere de oferta, Vamvu a virat in conturile firmei FORCONCID peste 56 miliarde lei vechi, bani publici, pentru “imbunatatirea infrastructurii drumurilor forestiere”. Adica alt tun, in toata regula.

 

In aprilie 2012 pica guvernul lui Mihai Radu Ungureanu si se pun bazele noului guvern Victor Ponta. Ovidiu Cirstoc revine in carti pentru sefia Directiei Silvice, iar fratele sau, Daniel Cirstoc, si firma sa, FORCONCID S.A., se lipesc din nou de miliardele ROMSILVA. Ca sa le dovedeasca fratilor Cirstoc ca asteptarea de aproape doi ani  a meritat, la 5 mai 2012 bosii ROMSILVA aproba, prin cerere de oferta, trei contracte de 13 miliarde lei vechi, sub pretextul reabilitarii unor drumuri forestiere.

 

Reinscaunat oficial, din iulie a.c., ca sef al Directiei Silvice Gorj, Ovidiu Cirstoc i-a mai rezolvat fratelui sau inca doua contracte cu ROMSILVA, de peste 16 miliarde lei vechi, pentru varuirea a altor doua drumuri forestiere.

 

Nu mai punem la socoteala ca Ovidiu Cirstoc si colegii sai din ROMSILVA au receptionat ca impecabile, fireste, toate lucrarile de peste 57 miliarde lei vechi efectuate de firma fratelui Daniel Cirstoc, in beneficiul ROMSILVA

Pentru cine nu stie, FORCONCID este firma care ar fi trebuit dizolvata in urma jafului pus in opera in comuna Schela, cu prilejul realizarii alimentarii pentru satele Schela, Arsuri si Pajistele. Dovezile infailibile prezentate de GORJNEWS, la vremea respectiva, au fost trecute si ele cu vederea de procurorii gorjeni.

Detalii pe GorjNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.