Seminar “Un mediu mai curat pentru orasul meu”

Primaria orasului Agnita, judet Sibiu a fost vineri, 28 noiembrie 2008, gazda unui eveniment deosebit destinat elevilor de liceu – seminarul cu tema “Un mediu mai curat pentru orasul meu”.
Un mediu mai curat pentru orasul meu
Seminarul a fost organizat sub forma unui concurs in care au fost antrenate 8 echipe formate din 4 elevi din clasele IX-X care au realizat un proiect pe care l-au prezentat in fata comisiei de evaluare si a colegilor. Toti concurentii au venit foarte bine pregatiti si s-au implicat cu placere in aceasta activitate, mai ales ca au fost motivati de premii oferite cu generozitate de organizatori: tabere la munte si alte cadouri.

Comisia de evaluare a apreciat nivelul foarte ridicat al calitatii prezentarilor si mai ales implicarea elevilor. Tinerii ecologisti au cautat informatii, au citit documentatie, au facut fotografii sau si-au spus pur si simplu opiniile personale. Atmosfera din timpul seminariilor a fost una foarte calda, total diferita de cea din cadrul orelor sau examenelor scolare.

Aceasta activitate face parte din campania de informare si constientizare a populatie in legatura cu proiectul “EcoAgnita – Proiect pentru implementarea unui sistem simplu, eficient si durabil de gestionare a deseurilor locale“, derulata de Consiliul Local Agnita.

Autoritatile locale au considerat de o importanta majora educarea tinerei generatii in sensul protejarii mediului inconjurator. Asa cum era de asteptat, copii si adolescentii au primit cu entuziast aceste activitati si au fost primii care s-au alaturat voluntar organizatorilor in efortul de a schimba ceva in bine la nivelul protectiei mediului. Ei i-au cerut chiar primarului localitatii sa instuie pedepse aspre pentru cei care le murdaresc parcurile si s-au laudat cu numeroase actiuni de strangere a deseurilor din spatiile publice. De laudat a fost si sprijinul acordat de cativa dascali, care s-au implicat voluntar alaturi de copii si au promis ca vor aduce si in cadrul orelor obligatorii de la scoala informatiile dobandite in cadrul campaniei de informare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente