Senatorii au respins cererea de a nu mai construi in parcuri

0
263

Romania abia respira.
Un metru patrat de spatiu verde e la mare pret. In locurile de joaca sau in parcuri, cladirile au crescut peste noapte, iar romanii nu pot face nimic. La Deva, numarul spatiilor verzi e de patru ori mai mic decat ar trebui sa fie. In Bucuresti, exista in continuare o hotarare de consiliu general care permite constructia in parcuri a teraselor si restaurantelor. Senatorii n-au fost de acord cu anularea ei.
constructii in parcuri
In parcul Herastrau este un singur leagan pentru copiii de pana intr-un an si patru locuri de joaca pentru copiii mai mari. Sunt in schimb zeci de terase si reustaurante cu muzica data la maximum. Bucurestiul se sufoca, la fel ca un cardiac lipsit de aer. Herastraul este cel mai mare parc din Capitala. Poate de aceea are si cele mai multe terase si restaurante.

La Deva, lucrurile sunt si mai grave. Locurile de odihna, cu liniste si verdeata, adica cimitirele au fost trecute si ele pe lista spatiilor verzi.

„Daca am ajuns sa introducem si spatiile din cimitire ca spatiul verde sa fie mai mult inseamna ca stam nu rau, ci foarte rau” a precizat Georgeta Barabs, consilier Agentia pentru protectia mediului Deva.

Normele europene spun ca intr-un oras ca Deva ar trebuie sa fie 26 de mp pe cap de locuitor. Desi exista o lege care nu permite nicio constructie pe spatiile verzi, aceasta nu e luata in seama.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.