Sfaturi ecologice

Iata ca incet incet ne facem o lista mare pe care ar fi bine sa o stim ca pe Tatal nostru,o lista complet ecologica cu sfaturi si trucuri utile.

Dupa cum v-ati dat seama, nu numai protejam natura dar si economisim ceva banuti. Uite alte sfaturi pe care tu sa le adaugi la activitatile tale zilnice eco.

-Umple cuva masinii de spalat vase si pe cea de rufe inainte sa o pornesti.Asta deoarece in momentul pornirii acestora, se consuma o cantitate mare de energie.Punand apa inainte sa o pornesti energia va fi scazuta considerabilCand mergi la cumparaturi,ai grija ca modelul preferat de electrocasnice sa aibe si un consum redus de energie. Pe piata romaneasca se gasesc din ce in ce mai multe aparate cu consum de energie mic. Vedeti? deja o sa aveti factura la energie electrica mai mica.

-Spala hainele cu apa rece si nu folosi uscatorul. Daca folosesti apa rece, economisesti energie electrica si crede-ma ca hainele vor fi la fel de curate.Foloseste apa calda numai in cazuri dificile,atunci cand pe haine exista pete care se pot curata numai cu apa calda. De ce sa usuci hainele in uscator?Este destul de cald afara incat toate hainele se vor usca in maxim o ora, si in plus nici nu se sifoneaza la fel de mult ca si cum le-ai pune intr-un uscator. Iar apoi, mirosul de aer curat din natura nu se compara cu nimic.Rezultatele vor fi satisfacatoare!

-Opreste si scoate din priza electronicele pe care nu le folosesti: televizoarele,imprimanta,calculatorul, incarcatorul pentru telefoane si multe altele. Majoritatea din ele,chiar daca sunt oprite poseda un led care sta mereu aprins si care bineinteles consuma energie.

-Renunta pe cat poti la apa imbuteliata. Te-ai gandit vreodata cat de mare este procesul de imbuteliere al lor? Procesul prin care se strange apa, fabricarea sticlelor de plastic si transportul catre magazine consuma foarte multa energie. Filtreaza apa de la robinete si astfel vei avea acasa la tine apa pura fara bani prea multi.

-Foloseste sacose de panza. Sunt foarte cool, poti sa le personalizezi aplicand diverse desene pe suprafata acestora. Astfel vei avea o sacosa pentru cumparaturi pe care o vei folosi de ori de cate ori ai nevoie, fara sa se rupa asa usor si foarte trendy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *